Medaillestand Winterspelen: België eindigt 21e, Nederland op 6 en record voor Noorwegen

De 109 setjes van goud, zilver en brons zijn allemaal verdeeld en een groot deel daarvan ging naar Noorwegen, dat met 16 keer goud een record vestigt. Gastland China eindigt op de 3e plaats, na grootheid Duitsland. Nederland rondt af op een fraaie 6e plaats, Canada haalt verrassend de top 10 niet en België eindigt 21e.

In 2018 leverde het enige zilver voor Bart Swings op de massastart een 25e plaats op in de medaillestand. Dankzij het goud en brons van Swings en Hanne Desmet doet België nu 4 plaatsen beter. De Britten duwden België op de slotdag nog uit de top 20.

 

Het is van 1948 geleden dat België 2 medailles in de wacht kon slepen op de Winterspelen. In Sankt Moritz in Zwitserland was er goud voor kunstschaatsers Micheline Lannoy en Pierre Baugniet in het paarrijden. In de viermansbob met Max Houben, Freddy Mansvelt, Jacques Mouvet en Louis-Georges Niels was er zilver.

Bovenaan de medailleranking klokt Noorwegen af op 16 gouden medailles, twee meer dan het record dat ze moesten delen met Canada en Noorwegen. Het is van 1980 geleden dat één land 2 Spelen na elkaar op 1 eindigde in de medaillestand.

 

Opvallend is de derde plaats van China. In 2018 goed voor 1 keer goud, nu telt het gastland er 9. Ook opvallend, maar dan in negatieve zin, is de 11e plaats voor Canada. Voor het eerst sinds 1988 eindigt het niet in de top 10.

 

Nederland doet het zoals gewoonlijk uitstekend, zij het met een 6e plaats eentje lager dan op de voorbije 2 Olympische Spelen.

Bron: sporza.be

Foto: Belga

 

GOUD! Beresterke Bart Swings maakt olympische droom waar op massastart!

Bart Swings heeft het voor elkaar gekregen. Onze landgenoot maakte van zijn zilveren medaille van 4 jaar geleden op de massastart vandaag in Peking goud. Swings was met overschot de beste man in de race: hij dichtte onderweg alle gaten en klopte in de sprint de Zuid-Koreanen Chung en Lee.

Oppermachtige Bart Swings snelt naar goud in eindsprint

Vier jaar geleden in PyeongChang haalde Bart Swings zilver achter de Koreaan Lee, zijn reactie toen: "In Peking ga ik voor goud." Als skeeleraar is de masssastart hét favoriete nummer van Swings. Hij is de nummer 1 van de wereldbeker dit seizoen in de discipline.

In zijn halve finale vanochtend was hij goed bij de les en plaatste hij zich zonder problemen voor zijn grote afspraak. De Rus Zacharov had die als een van de favorieten gemist, maar met Chung en Lee, de Amerikaan Mantia en de Nederlandse anciens Bergsma en Kramer was er nog volk genoeg in het oog te houden.

De tactiek van Swings voor de race van 16 ronden was duidelijk: niemand laten wegrijden om zijn kansen in de sprint te kunnen gaan. Onze man in het geel draaide in het begin alert als 3e rond en reageerde als enige op alle aanvallen.

De Japanner Tsuchiya probeerde het herhaaldelijk, telkens met de Oostenrijker Odor. Bergsma lanceerde Kramer, maar Swings dichtte - als enige - alle bressen.

Op 8 ronden van het einde zette Swings zich op kop. De snelheid ging de hoogte in. Good old Sven Kramer gooide er nog maar eens een stevige demmarage uit, maar Swings zag het gevaar. Ook voor een laatste duootje Tsuchiya-Bergsma haalde de 31-jarige Belg de kastanjes uit het vuur.

De bel voor de laatste ronde klonk en Swings' rivalen lachten al in hun vuistje voor de krachten waarmee Swings gewoekerd had.

Maar die tankte vandaag uit een bodemloos vat vol energie. Hij werd even naar de 4e, 5e plaats gedreven, maar werkte zich in de laatste bocht langs de buitenkant naar voren. In de laatste rechte lijn was het hard tegen onzacht, maar Swings knalde Chung, Lee en Mantia onweerstaanbaar voorbij. Hij won met een meter voorsprong.

Voor het zilver en brons was een fotofinish nodig: Chung pakte zilver, titelhouder Lee brons. De Amerikaan Joey Mantia, de vriend van shorttrackster Hanne Desmet, viel net naast het podium.

Bron: sporza.be

Foto: AP

Belgian Bullets hoopvol naar dag 2: "Vandaag kiezen we voor gewaagdere strategie"

Op dag 1 speelden ze op "safe", vandaag kiezen ze voor een iets gewaagdere set-up. De Belgian Bullets An Vanniewenhuyse en Sara Aerts sloten de eerste dag van de bobsleecompetitie als 15e af. Vandaag willen ze onder enkele dichte rivalen duiken. "We gaan iets risicovoller voor de dag komen", vertelt stuurvrouw An Vanniewenhuyse.

De Belgische bobsleevrouwen An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts staan na afloop van de eerste twee runs in de tweemansbob bij de vrouwen op de vijftiende plaats. De Belgian Bullets blikken tevreden terug op dat resultaat.

 

"De eerste run was goed, maar daar zijn wel enkele schoonheidsfoutjes in geslopen. Ik werd wat verrast door de snelheid waar we bocht 1 mee aansneden", vertelt  stuurvrouw An Vanniewenhuyse. "De tweede run was echt een hele mooi. Goede runs neerzetten is hier opdracht nummer 1. Ik ben heel blij dat dat ook gelukt is."

 

Ook Sara Aerts houdt een goed gevoel over aan dag 1. "Voor mij voelden de beide runs zeer goed aan. Het waren de beste die we hier in Peking al laten zien hebben."

Momenteel staan er een zestal sleeën op twintig honderdsten van elkaar gepositioneerd. De vooropgestelde top 10-droom is dus nog binnen handbereik voor de Bullets.

 

"Alles staat momenteel inderdaad nog heel dicht bij elkaar", vertelt Vannieuwenhuyse. "Op de tweede dag kan er dus nog vanalles gebeuren. Ik ben benieuwd wat we nog kunnen bereiken."


"We hebben op dag 1 gekozen voor een redelijk veilige set-up. We wilden echt inzetten op enkele goede runs. Dat ging vandaag zó goed dat we op dag 2 risico's kunnen nemen. Dan kiezen we voor een iets gewaagdere set-up en gaan we er gewoon vol voor gaan."


De Belgian Bullets kropen gisteren dus met een goed gevoel in hun bed. Al was dat niet meteen bij het ondergaan van de zon volgens Aerts. "We gaan tevreden slapen, maar we moeten nu nog even aan de slee werken. Het zal 1 à 2 uur zijn vooraleer we onze ogen zullen sluiten."

Run 3 en 4 van de Bullets staan respectievelijk om 13 uur en 14.30 uur ingepland op het programma.

Bron: sporza.be

Foto: AP

Net geen historische dubbelslag voor Hanne Desmet: Shorttrackster 4e in finale 1.500 meter

Dan toch geen tweede medaille voor Hanne Desmet. De Belgische shorttrackster won op de 1.000 meter al een bronzen plak in Peking. Op haar favoriete 1.500 meter greep ze net naast het eremetaal. Desmet werd dapper 4e op haar favoriete 1.500 meter, de Zuid-Koreaanse Choi Min-jeong verlengde haar titel van 2018.

Op de laatste dag van de olympische shorttrackcompetitie ging Hanne Desmet op zoek naar een 2e medaille. Op de 1.000 meter pakte ze een historische bronzen medaille voor ons land, vandaag staat met de 1.500 meter haar "favoriete" afstand op het menu. 

 

In de kwart- en halve finale imponeerde de 25-jarige Belgische met twee sterke races. Samen met haar Nederlandse trainingsmaatje Suzanne Schulting domineerde ze de generale repetities.

 

In haar finale greep ze net naast de historische dubbel. Onze landgenote liet zich wat wegdrummen in het midden van de wedstrijd en verloor zo de aansluiting met de podiumplaatsen. Haar ultieme sprint in de laatste rechte lijn katapulteerde haar wel naar een verdienstelijke vierde plaats.

 

Het goud ging naar de Zuid-Koreaanse Choi Min-jeong, die haar titel uit 2018 verlengde. Zij haalde het voor de Italiaanse Arianna Fontana en de Nederlandse Suzanne Schulting.  

Bron: sporza.be

Foto: Belga

Indrukwekkende Hanne Desmet stoot door naar finale 1.500m shorttrack, bekijk finale om 14.18 uur

Hanne Desmet mag opnieuw meestrijden voor een medaille. Ze werd zonet 2e in haar halve finale. Op vijf rondjes van het einde stoof ze samen met haar trainingsmakker Suzanne Schulting weg van de rest. Indrukwekkend. Bekijk haar finale straks vanaf 14.10 u.

Op de laatste dag van de olympische shorttrackcompetitie gaat Hanne Desmet voor een 2e medaille. Op de 1.000 meter pakte ze een historische bronzen medaille voor ons land, vandaag staat met de 1.500 meter haar "favoriete" afstand op het menu. 

 

Hanne Desmet haalde in Peking al 2 finales: ze werd 5e op de 500m en 3e op de 1000 meter. De 25-jarige Belgische schaatste in de 6e kwartfinale naar de 2e plaats. In de halve finale vloog ze opnieuw naar de tweede plek. Bekijk haar finale straks vanaf 14.18 uur.

 De halve finale van Hanne Desmet:

Opnieuw een één-tweetje voor Hanne Desmet en haar Nederlandse trainingspartner Suzanne Schulting. Het duo domineerde de race en vloog op 5 rondjes van het einde soeverein weg.

Onze landgenote bleef opnieuw ijzig kalm in haar kwartfinale. Na een vlotte start posteerde ze zich ostentatief op de laatste plek. Daar bleef ze geduldig wachten tot de drie laatste rondjes begonnen. 


Met succes: ze gleed de ene na de andere rivaal voorbij om een nieuw Belgisch record op het bord te toveren. Ze kwam als 2e na 2 minuten 18 seconden en 810 honderdsten binnen in het zog van haar trainingmaatje Suzanne Schulting, meteen ook de 4e tijd van alle deelneemsters. 

Bron: sporza.be

Ook de slalom wordt een afknapper voor de Belgische skiërs, goud voor Fransman Noël

De Belgische skiërs hebben hun ambities niet kunnen waarmaken op deze Winterspelen. Op de reuzenslalom vielen Sam Maes en Dries Van den Broecke uit en op de slalom gebeurde hetzelfde. Armand Marchant, op het laatste WK nog 10e op de slalom, finishte wel, maar hij bleef onder de verwachtingen en werd 22e. Het goud ging naar de Fransman Clément Noël.

Armand Marchant was met steile ambities naar Peking afgereisd, na zijn 10e plaats op de slalom op het vorige WK. Maar door een enkelblessure moest hij passen voor de super-G en reuzenslalom. Een teken aan de wand dat we geen Marchant in topvorm mochten verwachten.

 

Marchant was wel de beste Belg op de slalom, maar hij schudde zowel na de eerste als de tweede run ontgoocheld zijn hoofd. Hij eindigt uiteindelijk 22e, wat wel het beste resultaat van een mannelijke Belgische skiër is op de Winterspelen.

 

Voor Dries Van den Broecke en Sam Maes werd het helemaal een desillusie. Maes viel net als in de reuzenslalom uit in de eerste run, Van den Broecke zette in de eerste run wel een goeie 27e tijd neer, maar ging er vervolgens in de tweede run al na enkele seconden uit.

Noël houdt Strolz van dubbel goud

De gouden medaille in de slalom leek voorbestemd voor Johannes Strolz, die eerder de combiné had gewonnen en nu op de slalom de beste tijd neerzette in de eerste run.

Maar de Fransman Clément Noël legde zich daar niet zomaar bij neer. Vier jaar geleden eindigde hij op 20-jarige leeftijd net naast het podium. Noël lag na de eerste run pas in 6e positie, maar skiede uiterst agressief in de tweede run.

 

Strolz kon zijn hand toch nog op het zilver leggen, voor de Noorse wereldkampioen Foss-Solevaag. Voor Henrik Kristoffersen was het weer net niet.

Bron: sporza.be

Foto: AP

 

Snowboardster Evy Poppe gokt maar verliest in de kwalificaties van de Big Air

Evy Poppe heeft net als in de slopestyle ook in de Big Air-competitie de kwalificaties niet overleefd. De 17-jarige Poppe speelde bij haar laatste poging ridder of mis, maar ze schoof onderuit bij haar landing. Zo eindigt ze 24e, waar top 12 nodig was voor de finale.

Evy Poppe had het voordeel dat ze bij elke sprong in de Big Air als 30e en laatste in actie mocht komen. Ze wist dus op voorhand perfect wat haar concurrentes voor de top 12 hadden gedaan.

 

Bij haar eerste 2 sprongen koos Poppe er telkens voor een "back-7" te landen. Dat lukte 2 keer prima, maar omdat ze bij haar eerste poging haar bord niet vastgreep verloor ze daar veel punten.

 

Een spectaculaire laatste sprong was dus nodig en Poppe stelde niet teleur, met enkele adembenemende buitelingen door het Chinese luchtruim. Alles verliep goed... tot de landing. Poppe wist meteen dat het voorbij was. In plaats van de top 12 eindigt ze nu 24e.

 

De Nieuw-Zeelandse Zoi Sadowski Synnott wierp zich op tot dé te kloppen vrouw in de finale. Als enige ging ze door de barrière van de 90 punten. Sadowski Synnott won eerder als het goud in de slopestyle. De Nederlandse Peperkamp, die net als Poppe net de boot miste in de slopestyle, kon zich deze keer wel voor de finale plaatsen.

Bron: sporza.be

Foto: Belga

Sam Maes en Dries Van den Broecke vallen allebei uit in verraderlijke reuzenslalom

Sam Maes en Dries Van den Broecke hebben allebei de eerste run van de reuzenslalom niet overleefd. Maes kon de finish én een goeie tijd al ruiken toen hij in de fout ging, Van den Broecke ging al in het eerste deel de mist in in een door de sneeuw erg veeleisende piste.

De omstandigheden op de Ice River waren uiterst uitdagend, want door de sneeuw (voor het eerst op deze Spelen) was het een stuk moeilijker om de goeie sporen te vinden en was het ook nog eens gladder.

 

Sam Maes had als doel om minstens beter te doen dan zijn 32e plaats in de reuzenslalom van 4 jaar geleden. Hij zette goeie tijden neer en leek makkelijk in de top 30, misschien wel top 20 te eindigen na de eerste run.

 

Maar met de finish in zicht liet Maes zich toch in de luren leggen door het parcours. Hij gleed nog wel over de finish, maar had op het einde de juiste route niet meer kunnen volgen.

 

Ook Dries Van den Broecke sneuvelde al in de eerste run. De 26-jarige Gentenaar was vastberaden om zijn olympische debuut onopgemerkt te laten passeren, maar hij verloor al vroeg in zijn afdaling zijn evenwicht. Met een luide "f*ck" schreeuwde hij zijn frustraties van zich af.

Bron: sporza.be

Foto: Belga

Olympisch sprookje van Hanne Desmet: met twijfels naar Peking, met brons naar huis

Op haar 17e was ze eigenlijk zelfs niet gebeten door de sport, maar Hanne Desmet is nu wel de allereerste Belgische vrouw met een individuele medaille op de Winterspelen. Een verhaal van veel opofferingen en twijfels met een prachtig einde.

Het shorttrack-verhaal van Hanne Desmet begint eigenlijk bij haar broer. Stijn zit nog op de schoolbanken wanneer hij door huidig bondscoach Pieter Gysel wordt ontdekt. Hij krijgt meteen een plekje in de nationale ploeg, die goud wint op de aflossing op de Jeugd Olympische Spelen in 2016.

 

Op zijn 15e verhuist Stijn naar Hasselt om elke dag te kunnen schaatsen, zijn 2 jaar oudere zus besluit hem te volgen, ook al is ze tot dan nog niet gebeten door de sport.

 

"Als kind dacht ze helemaal niet aan de Olympische Spelen", bekent mama Desmet. "Ik denk dat ze eerder zangeres wou worden. Iedereen was stomverbaasd toen ze zich aansloot bij het nationale team."

 

"Het was een project en ik heb besloten om mij daar maar bij aan te sluiten", vertelt Hanne zelf. Maar ze blijkt een natuurtalent te zijn en op het EK van 2019 verovert ze zowaar zilver op de 1.000 meter, achter de ongenaakbare Nederlandse Suzanne Schulting.

 

Nederland is al een paar jaar het mekka van de shorttracksport in Europa. Om hun carrière in een stroomversnelling te brengen, besluiten broer en zus Desmet om met hun hele hebben en houden naar Heerenveen te verhuizen.

 

"Sinds 4 jaar trainen we samen met de Nederlandse ploeg in Thialf, waar we niets tekort hebben", zegt Hanne.

Hersenschudding veroorzaakt twijfels

De overstap naar Nederland blijkt een gouden zet voor de Belgische shorttrackers. In het zog van haar trainingsmaatje Suzanne Schulting, de beste shorttrackster ter wereld, pakt Hanne zowaar zilver op het WK in Dordrecht.

 

De droom van een olympische medaille lijkt plots werkelijkheid te worden, maar in de aanloop naar de Spelen moet ze meer bochten maken dan op een shorttrackpiste. Afgelopen zomer maakt ze een stevige crash op training.

 

Desmet loopt een zware hersenschudding op en haar evenwichtsorgaan is verstoord. "Ik had altijd hoofdpijn en mijn lichaam begaf het een beetje bij fysieke inspanningen", vertelt ze.

 

Ze kan toch een olympisch ticket afdwingen op de 3 individuele afstanden (500, 1.000 en 1.500 meter), maar voelt wel de gevolgen van haar val. "Ik denk dat ik na die val te snel weer ben beginnen te trainen. Ik ben ook te snel wedstrijden beginnen te schaatsen", geeft ze toe.

Vertrouwen op 500m, brons op 1.000m

Met getemperde verwachtingen trekt Hanne naar haar eerste Olympische Winterspelen. Ze mikt vooral op de langere nummers - de 1.000 en 1.500 meter - en beschouwt de 500 meter als een ideale gelegenheid om al eens aan het ijs en de concurrentie te wennen.

 

Maar wat bedoeld is als een opwarmertje, levert een eerste olympische finale op voor de Belgische shorttrackster. "Ik verwachtte er helemaal niets van en plots sta je daar in de A-finale tegen de besten van de wereld." 

 

Met een 5e plek in de finale van de 500m heeft ze meteen bevestiging dat de snelheid goed zit (en dat haar hersenschudding verteerd is). "Op naar de afstanden die me wel liggen", klinkt ze enthousiast.

 

En ze stelt niet teleur. In de kwartfinales van de 1.000 meter moet ze hard werken en in de halve finales heeft ze maar 4 duizendsten van een seconde overschot, maar haar tweede finaleticket is wel binnen.

 

In de finale van de 1.000 meter doet Hanne verwoede pogingen om een plekje in de top 3 te bemachtigen, maar ze verspilt veel energie aan de buitenkant. "Het was de verkeerde tactiek", geeft ze zelf toe. 

 

Afwachten en kijken wat er mogelijk is in de laatste rondes, blijkt een betere keuze te zijn. De Italiaanse Ariannia Fontana en de Amerikaanse Kristen Santos schakelen elkaar uit, het brons is voor Desmet. Een prachtige beloning na een moeilijk jaar.

 

En zoals ze zelf zegt: "Dan moet mijn favoriete nummer (de 1.500m) nog komen."

Bron: sporza.be

Foto: Belga

Kim Meylemans valt na eerste dag net uit top 10: "Gemengde gevoelens"

Kim Meylemans heeft na haar eerste wedstrijddag nog wat werk als ze een olympisch diploma wil bemachtigen. Na run 1 en 2 staat de Belgische op plek 11 in het klassement. Ze heeft 93 honderdsten achterstand op de leider uit Australië Jaclyn Narracott. "Ik dacht eigenlijk dat mijn tweede run goed was, dus ik begrijp het niet helemaal."

Kim Meylemans is na enkele erg bewogen dagen eindelijk aan haar competitie begonnen in Peking. Ze leek al het drama alleszins goed verteerd te hebben want bij haar eerste run schoot ze meteen prima uit de startblokken.

 

Ze gleed even in de groene cijfers, maar na enkele foutjes in het tweede deel kwam ze uiteindelijk beneden in 1'02"35.

 

Daarmee deed ze 32 honderdsten minder dan de Canadese Mirela Rahneva. De tijd van Meylemans was goed voor een gedeelde zesde plek.

 

De Australische Jaclyn Narracott en de Chinese Dan Zhao parkeerden hun slee op 2 en 3.

Maar haar tweede run liep minder voor Meylemans. Opnieuw startte ze snel, maar al snel kwamen er rode cijfers achter haar naam te staan. 

 

Door een paar stevige beuken tegen de zijkant van de baan verloor ze tijd en ze schudde na haar run haar hoofd. Het was duidelijk dat ze zich niet verbeterd had, integendeel.

 

Meylemans zakte van plek 6 naar plek 11 in de stand. Achter haar naam staat nu een tijd van 2'05"27. Haar doel is top 8 en daar is ze op dit moment zo'n 40 honderdsten van verwijderd.

 

Morgen staan er nog twee runs op het programma.

Meylemans: "Ik dacht dat die 2e run goed was, ik begrijp het niet echt"

"Ik ben niet helemaal zeker wat er gebeurd is. Ik had het gevoel dat mijn tweede run beter was dan mijn eerste", zei Meylemans na haar eerste wedstrijddag. "Ik zal de beelden moeten bekijken."

 

"Ik dacht echt dat dat een heel goeie run was, dus ik was heel verbaasd dat ik zoveel terrein ben verloren."

 

De start was wel goed vandaag. "Ik heb geprobeerd om die hamstringblessure gewoon naast mij neer te leggen. Na de 1e run voelde ik het natuurlijk al wat, en nu nog meer. Maar we hebben nog 30 uur om het weer wat op te knappen en alles te geven."

 

En wat is het algemene gevoel? "Ik heb wat gemengde gevoelens. Ik heb alles gedaan wat ik kon doen. Ik begrijp het niet helemaal dus we moeten dit evalueren. En morgen ga ik nog eens twee keer voluit."

Bron: sporza.be

Foto: Belga

Begint de tijd te dringen voor skiër Armand Marchant? "Bang afwachten dat het goed komt"

Het Belgische speerpunt in het alpineskiën kan niet zorgenvrij toeleven naar zijn wedstrijden op de Winterspelen. Het wordt een race tegen de tijd voor Armand Marchant om fit te raken. "Het zal een kwestie zijn van goed plannen."

Armand Marchant sukkelt met een enkelblessure en de tijd begint te dringen voor de reuzenslalom van zondag. Onze beste skiër wordt intensief behandeld om hem fit te krijgen, dat zei Karen Persyn deze ochtend in onze live-uitzending op Eén.

 

Persyn is de technisch directeur bij de Waalse skifederatie en staat in contact met Marchant. "Ik hoop dat die blessure hem geen parten zal spelen. Ze zijn volop aan het werken om hem helemaal klaar te krijgen, zeker voor de slalom en misschien nog voor de reuzenslalom."

 

Zondag staat de reuzenslalom op het programma, de slalom is op woensdag 16 februari. "Het is blijkbaar geen blessure waar hij na 2 dagen vanaf is. Het is bang afwachten dat het helemaal goed komt", zegt Persyn. "Het zal kwestie zijn van goed plannen om topfit te zijn."

 

Persyn zwaait ook nog met lof naar Marchant,  wiens carrière aan een zijden draadje hing na een horrorblessure. "Het is een ongelooflijk trainingsbeest. Hij heeft nu die enkelblessure, maar hij leeft in zijn bubbel met alle focus op die slalom."

 
 
 
 
 
programma van Armand Marchant
dinsdag 8 februari super-G komt niet aan de start  
zondag 13 februari reuzenslalom    
woensdag 16 februari slalom    

Bron: sporza.be

Foto: Belga

Het houdt niet op: Kim Meylemans loopt scheurtje op in haar hamstrings

Het lijkt wel of deze Olympische Winterspelen vervloekt zijn voor Kim Meylemans. Vandaag mocht de skeletoni eindelijk uit haar quarantaine, maar een heuglijke dag werd  het niet. Meylemans liep tijdens de vrije trainingen een blessure op aan haar hamstrings. Ze maakt zich sterk dat ze tijdig fit geraakt voor de wedstrijd van vrijdag.

De dag begon hoopvol voor Kim Meylemans. Haar coach postte op Instagram een foto van hoe ze triomfantelijk haar hotel verliet na een isolatieperiode van 7 dagen. Voor het eerst sinds haar aankomst in Peking mag Meylemans zich vrij bewegen.

 

Meteen werd er koers gezet naar de skeletonbaan voor de vrije trainingen. Meylemans zette de 15e tijd neer in een op het oog cleane run. Maar blijkbaar liep ze toch een blessure op.

 

Mankend verliet ze het Yanqing Sliding Centre, om terug te keren naar het olympische dorp voor een medisch onderzoek. Daar werd een klein scheurtje in haar hamstrings vastgesteld. In een eerste reactie liet Meylemans weten dat ze sowieso wil doorbijten om vrijdag gewoon te starten aan de eerste van haar twee wedstrijddagen.

Collega Tina Hermann: "Ik denk dat ze de wedstrijd toch zal halen"

Kim Meylemans vertrok meteen naar het olympische dorp, maar de Duitse skeletontopper Tina Hermann kon Sporza wel even spreken. "Ik heb Kim maar even gezien. Ze dacht dat ze haar hamstrings verrekt of gescheurd had."

 

"Dat zou natuurlijk erg zijn, zeker na wat ze hier allemaal al heeft meegemaakt met die isolatie. Vanochtend was ze eindelijk vrij en dat gebeurt er zoiets. Dat is bitter."

 

"Ik denk wel dat Kim de wedstrijd zal halen. Ze is een heel sterke vrouw, dat zagen we ook bij haar quarantaine. Mentaal heeft ze heel wat meegemaakt. Ik hoop dat het niet al te erg is, ik denk dat ze het zal redden. Misschien kunnen ze het met tape of zo fixen zodat ze toch kan starten."

Bron: sporza.be

Foto: Belga