Vier gewapende overvallen in Wemmel
 
Verspreid op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde 27.03.2022
 
Tussen 28 juli 2021 en 12 november 2021 pleegden vermoedelijk twee dezelfde mannen vier gewapende overvallen in Wemmel.
 

Op woensdag 28 juli 2021, omstreeks 9.05 uur, werd een Texaco-tankstation op de De Limburg Stirumlaan overvallen. Minder dan 2 weken later, op zondag 8 augustus 2021, omstreeks 17.35 uur, kreeg hetzelfde tankstation nogmaals de twee gewapende mannen over de vloer.

Op woensdag 10 november 2021, net voor 11.00 uur, begaven de twee verdachten zich naar de Krëfel-winkel op de Romeinse Steenweg. En twee dagen later, op vrijdag 12 november 2021, omstreeks 9.10 uur, pleegden ze een gewapende overval op de Albert Heijn op de Romeinse Steenweg.

Bij de vier overvallen hadden de verdachten een vuurwapen bij en bedreigden ze het personeel en de klanten. Ze vluchtten telkens te voet weg in de richting van de Modelwijk in Brussel.

Verdachte 1  is tussen 1m60 en 1m70 lang, mager gebouwd en heeft een lichtbruine huidskleur. Hij droeg een blauwe trainingsbroek met rode strepen van de voetbalclub Arsenal en van het merk “Adidas”. Bij twee feiten had hij ook pepperspray bij zich.

Verdachte 2 is iets groter, tussen 1m70 en 1m80 lang, mager gebouwd en heeft een lichtbruine huidskleur. Hij droeg een zwarte trainingsbroek van het merk “Joma”.

Ze spraken beiden Frans.

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.
Voor getuigenissen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te vormen.

Dodelijke aanrijding tijdens de voorbereidingen van het carnaval in Strépy-Bracquegnies

Verspreid op vraag van Mevrouw de Onderzoeksrechter Neveu in Bergen 22.03.2022
 
Op zondag 20 maart 2022, om 05.08 uur, reed een voertuig aan hoge snelheid in op een groep Gilles en omstaanders die zich klaarmaakten om carnaval te vieren in de rue des Canadiens in Strépy-Bracquegnies.
 

Ten gevolge van deze aanrijding stierven 6 mensen en geraakten meerdere personen gewond.

Er wordt gevraagd aan iedereen die getuige was van dit feit om zich te melden bij de onderzoekers en dit UITSLUITEND via E-mail op opsporingen@police.belgium.eu. Er zal zo vlug mogelijk met hen contact opgenomen worden om hun getuigenis te noteren.

Diefstal van 2 schilderijen in Brugge
 
Verspreid op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge 18.03.2022
 
Op donderdag 15 juli 2021, op klaarlichte dag, werd in het centrum van Brugge een schilderij gestolen in de galerij van kunstenaar David DE GRAEF. De galerij ligt aan de Bonifaciusbrug, vlakbij het Groeningemuseum. De verdachten werden gefilmd door de bewakingscamera’s.
 

Op de beelden is te zien hoe omstreeks 16.10 uur twee mannen over het Arentshof wandelen naar de Bonifaciusbrug, waar de galerij zich bevindt. Eén van de verdachten is kaal en lijkt te praten met drukke gebaren. De tweede verdachte heeft een blauwe pet op. Ze stappen de galerij binnen en twee minuten later staan ze alweer buiten met een zak met daarin het schilderij met de naam “Contact”. Het is 1 meter breed en 70 cm hoog en kost 2400 euro. Het schilderij toont een zwangere vrouw en is gemaakt met de airbrush-techniek waarbij de verf op het doek wordt geblazen met lucht.

Enkele dagen later werd opnieuw een schilderij gestolen door vermoedelijk dezelfde daders. Het gaat om het schilderij “Confess” eveneens een airbrush schilderij met dezelfde afmetingen 100 cm op 70 cm . Ook dit schilderij is 2400 euro waard.

Beschrijving van de verdachten :

verdachte 1 : De man is kaal. Hij droeg een witte T-shirt met korte mouwen en verticale zwarte strepen op de mouwen, vermoedelijk van het merk Adidas, een donkere, korte broek en zwarte schoenen met witte zolen.

Verdachte 2 : De man droeg een blauwe pet, een donkere trui /jas, een zwarte rugzak, vermoedelijk van het merk Puma, een donkere, korte broek en zwarte schoenen met witte zolen Na de diefstal droeg hij een zwart /wit geblokte tas met daarin het gestolen schilderij.

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.
Voor getuigenissen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te vormen.

Verdwijning van Francesco ALVINI in Etterbeek op 11/03/22

Verspreid op vraag van het Parket van Brussel 12.03.2022
 

Op vrijdag 11 maart 2022 tussen 18.15 en 20.00 uur, verliet de 82-jarige Francesco ALVINI de rusthuis "Résidence Lothaire" gelegen Kommandant Lothairelaan te Etterbeek.

Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Meneer ALVINI is ongeveer 1m55 lang en heeft geschoren haar.

Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een blauwe pull met V-hals van groene kleur, een donkerblauwe joggingbroek en sportschoenen (loopschoenen) van het merk Nike van donkerblauwe kleur met witte zool.

Francesco kan verward overkomen en zou kunnen verplaatsen met het openbaar vervoer.

Hebt u Francesco ALVINI gezien of weet u waar hij verblijft, neem dan contact op met de speurders.

 

 

Verdwijning van Wim DAUWE in Gooik op 11/03/22

Verspreid op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde 11.03.2022
 

Op vrijdag 11 maart 2022, omstreeks 04.00 uur, verliet de 62-jarige Wim DAUWE zijn woning gelegen Kareelbunder te Gooik (Leerbeek).

Hij verplaatst zich mogelijk met het openbare vervoer en werd het laatst gezien omstreeks 10.00 uur aan de stelplaats van ‘De Lijn’ op de Edingsesteenweg te Leerbeek.
Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Meneer DAUWE is ongeveer 1m85 lang en struis gebouwd.

Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij vermoedelijk een zwart gewatteerde jas, een donkere trainingsbroek en witte sportschoenen met oranje details.

Wim kan verward overkomen en heeft dringend medische zorgen nodig.

Hebt u Wim DAUWE gezien of weet u waar hij verblijft, neem dan contact op met de speurders.

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.
Voor getuigenissen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te vormen.

Ontsnapping van Mohamed-Amine DARDOUR in Brussel op 05/03/22

Verspreid op vraag van de onderzoeksrechter te Brussel 07.03.2022
 
Op vrijdag 5 maart 2022 heeft Mohamed-Amine DARDOUR zich onttrokken aan zijn elektronisch toezicht. Sindsdien is hij op de vlucht
 

Mohamed-Amine DARDOUR wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een moord in Vorst, gemeente van Brussel. Hij werd het laatst gezien in Waterloo.

Mohamed-Amine DARDOUR is 1m74 lang en atletisch gebouwd. Hij heeft halflang bruin haar. Hij spreekt Frans en Arabisch. 

Het is mogelijk dat hij gewapend is.

Discretie wordt verzekerd.

Man te identificeren

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent 24.02.2022
 
In het kader van een gerechtelijk onderzoek betreffende feiten gepleegd op 20 oktober 2021 in Gent, zijn de onderzoekers op zoek naar de identiteit van deze man.
 
Herkent u deze man, of herkent deze persoon zichzelf,  dan vragen de speurders contact op te nemen via opsporingen@police.belgium.eu
 
 

Fouad KARTIF gezocht

In het kader van een gerechtelijk onderzoek vragen de onderzoekers te willen uitkijken naar Fouad KARTIF, een man van 36 jaar oud, die dakloos leeft.

Fouad KARTIF is een man van Noord-Afrikaanse afkomst, hij is 1m70 lang en normaal gebouwd. Hij heeft weinig haar of is kaal. Hij heeft ingevallen wangen en draagt ​​een fijn getrimde baard of is helemaal geschoren.
Hij draagt vermoedelijk een donker jasje en/of een veelkleurige muts.

Aan Fouad KARTIF wordt gevraagd zich te melden bij de politie.

Discretie is verzekerd.

Verdwijning van Aldona PIENCZEWSKA in Ukkel op 07/02/2022

Op maandag 7 februari 2022 omstreeks 09u30 werd de 63-jarige Aldona PIENCZEWSKA voor het laatst gezien aan haar woonplaats in de Brugmannlaan in Ukkel. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.

Aldona is zeer slank gebouwd en 1m70 lang. Zij heeft blauwe ogen en grijzend haar. Zij heeft geen tanden meer.

Deze persoon spreekt en stapt moeilijk. Zij kan verward overkomen.

Op het ogenblijk van haar verdwijning droeg ze een bordeauxkleurige broek, een lange donkere jas en een bordeauxkleurige hoed.

Verdwijning van Sandra VERVAELE in Brussel op 16/06/2021

 Sinds 16 juni 2021 ontbreekt elk spoor van de 49-jarige Sandra VERVAELE.
Zij werd het laatst gezien aan het NOVOTEL hotel gelegen in de Grasmarktstraat in Brussel.

Sandra is 1m63 lang en normaal gebouwd. Ze heeft blauwe ogen en halflang blond haar.

Het is mogelijk dat deze persoon zich aan de Belgische kust bevindt en meer specifiek in de omgeving van Blankenberge.

Er wordt aan Sandra gevraagd contact op te nemen met haar familie om hen gerust te stellen.

Oplichting van fictieve modellenbureaus in België - Persoon te identificeren

Sinds het begin van 2019 publiceren fictieve modellenbureaus video’s op Facebook om alzo toekomstige modellen te rekruteren. De modellenbureaus nemen contact op met de slachtoffers via Messenger.

In het kader van deze oplichting willen de onderzoekers deze dame identificeren die te zien is in de video’s van volgende modellenbureaus ; Next Top Model Kids, Next Top Model, Star Agency en Star Kids. Zij is ongeveer 50 jaar oud en heeft halflang blond haar.

Herkent u deze dame, neem dan contact op met de speurders.