IEDEREEN WELKOM !!!!!!!

Kunstenfestival Project Kunstwijk geeft SMAAK aan Antwerpen-Noord

 

SMAAK is de tweede editie van het rondreizend kunstenfestival Project Kunstwijk. Elk jaar staat een andere wijk in de kijker. Dit jaar is postcode 2060 aan de beurt. Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 april kunnen bezoekers  op verschillende locaties doorheen Antwerpen-Noord genieten van muziek, dans, expo’s, films en workshops.

Bruisend Badhuis

In Het Oude Badhuis tonen artiesten van diverse pluimage zich op zaterdag 2 april: een verzameling van genres, disciplines, debatten en zelfs een ‘vunzig veesje’.  

The Clear Instant X Osei Bantu Expercience brengen een unieke combinatie van hedendaagse freestyle dans en muziek. Hantrax grasduint door zijn eigen discografie en neemt zijn persoonlijke smaak en invloeden onder de loep. Samen met Elko Blijweert brengt hij een lezing gecombineerd met live muziek over het experimenteren met clichés uit verschillende genres.

Het enigmatische improcollectief I H8 Camera rond ceremoniemeester Rudy Trouvé kleurt buiten de lijntjes. I H8 Camera kent geen songs, enkel de obscure aanwijzingen van ringmeester Rudy Trouvé. Improviseren als het leven zelve, en vooral veel speelplezier. Noord/Sul is het verhaal van Mano Amaro die vanuit zijn persoonlijke geschiedenis een reis maakt, die loopt van zijn voorouders in Afrika via de Portugese slavenhandel naar zijn geboorteplaats Rio Grande do Sul in Brazilië en uiteindelijk naar zijn huidige woonplaats Antwerpen. Het eclectisch programma wordt afgesloten met een 'vunzig veesje'.

Creatieve hotspot voor en door jongeren

Op vrijdag 1 april wordt de Kubus aan bib Permeke overgenomen door jonge creatievelingen uit de buurt. Jongeren vinden in de Kubus workshops mangatekenen, fotografie, radio maken, portrettekenen en maskers maken van gerecycleerd afval. Kom dansen op beats van jonge dj’s, proeven van lekker eten en moppen tappen met radio Boslabs. Artiesten en leerlingen van het Atheneum tonen hun kunst. Kortom, vanaf 16 uur ademt de Kubus niets dan creativiteit.

Doorheen de buurt

Tijdens een wandeling door de straten van 2060 maken deelnemers kennis met eetbare planten en kruiden. In Klappei is er een filmfestival voor groot en klein met lekker eten. In Fundament 2060 kan iedereen de samentuin bezoeken en proeven van zelfgemaakte kombucha en lokale biertjes. Op het Schoolplak is er de fototentoonstelling over interieurs in appartementen van Woonhaven.

  • vrijdag 1 tot zondag 3 april 2022
  • verschillende locaties in Antwerpen-Noord: in en rond Het Oude Badhuis en de Kubus aan bib Permeke
  • volledige programma en meer info via www.projectkunstwijk.be

Project Kunstwijk is een festival van Lokaal Cultuurbeleid en district Antwerpen in samenwerking met lokale partners en verenigingen.

The Rolling Stones op 11 juli in het Koning Boudwijnstadion in Brussel

Dit jaar zitten The Rolling Stones 60 jaar in het vak. Om dit te vieren, trekken ze deze zomer met 'SIXTY’ langs 13 Europese steden in 10 landen om te doen wat ze het liefst doen: onderweg zijn en optreden in volle stadions. De aftrap van de gloednieuwe show en productie  'SIXTY’ geven ze op 1 juni in Madrid. Op 11 juli 2022 nemen ze het Koning Boudewijnstadion over in Brussel. Voor de allereerste keer ruilen ze de festivalweide en concertzaal in voor het grootste stadion in België! De ticketverkoop start op vrijdag 18 maart om 9u via greenhousetalent.com.

Koop je tickets in exclusieve presale
 

We geven je de unieke kans om jouw tickets voor The Rolling Stones te bestellen vóór de reguliere verkoop van start gaat, omdat je in het verleden tickets kocht voor een gelijkaardig concert georganiseerd door Greenhouse Talent en/of je bent aangemeld op onze nieuwsbrief. De voorverkoop loopt vanaf woensdag 16 maart om 12u tot en met donderdag 17 maart om 23u59 (of tot wanneer alle tickets in voorverkoop uitverkocht zijn) via deze tijdelijke link. Geen tickets gescoord in voorverkoop? De reguliere verkoop start op vrijdag 18 maart om 9u via greenhousetalent.com.

The Rolling Stones in België

 

Op 11 juli 2022 treden Mick Jagger, Keith Richards en Ronnie Wood, vergezeld door drummer Steve Jordan, na acht jaar eindelijk terug op in België. Omdat het een verjaardagsfeestje  betreft, zullen ze de fans in het Koning Boudewijnstadion trakteren op een setlist vol klassiekers als 'Gimme Shelter’, 'Paint It Black’, 'Jumpin’ Jack Flash’, 'Tumbling Dice’, '(I Can’t Get No) Satisfaction’, 'Start Me Up’ en vele andere hits. Het zou geen optreden van The Rolling Stones zijn zonder dat er enkele parels uit hun rijk verleden in de setlist opduiken. Welke die precies zullen zijn, is net als de nieuwe productie (een combinatie van een gigantisch podium, innovatieve lichtshow en ultramoderne videobeelden) nog een verrassing.

Samen vormen ze nog steeds "The Greatest Rock and Roll Band in the World”. Niemand kan live vettere rock, blues, R&B, funk en - ja zelfs - country brengen. De unieke interactie tussen de "Glimmer Twins” heeft na 60 jaar nog niets aan kracht ingeboet. Geef hen Ronnie en een stuwende ritmesectie en ze vinden hun indrukwekkend oeuvre avond na avond opnieuw uit. Velen hebben geprobeerd om live Jagger/Richards-nummers te coveren, maar niemand heeft ooit hun geheim ingrediënt achterhaald.

 

'SIXTY’ is het logische vervolg op de uiterst succesvolle 'No Filter’ tour in Amerika, die door critici unaniem werd geloofd. Tijdens die recente Amerikaanse tournee speelden The Rolling Stones in het najaar van 2021 voor uitverkochte stadions in de hele Verenigde Staten, goed voor meer dan een half miljoen verkochte tickets.

EUROPESE TOURDATA (Concerts West/AEG Presents)
 

Madrid (Spanje), München (Duitsland), Liverpool (VK), Amsterdam (Nederland), Bern (Zwitserland), Milaan (Italië), Londen (VK), Brussel (België), Wenen (Oostenrijk), Lyon (Frankrijk), Parijs (Frankrijk), Gelsenkirchen (Duitsland), Stockholm (Zweden)

Bron & foto: GREENHOUSE TALENT

Leading ladies en bekende restaurants bevestigen voor de grote rentree van culinair festival Antwerpen Proeft (26 t.e.m. 29 mei, Waagnatie)

Proeven van 60 signatuurgerechten van o.a. tv-chef Dagný Rós, Sepideh Sedaghatnia, fine-diningrestaurants en topchocolatier Delrey voor 6 of 7,5 euro

Ticketverkoop voor 14de editie start op 19 maart

ANTWERPEN, 16-03-22 – Het vierdaagse festival Antwerpen Proeft, dat tijdens het lange weekend van Hemelvaart plaatsheeft in en rond de Waagnatie, maakt zijn eerste 15 van 30 deelnemers bekend. Heel wat vertrouwde namen maar ook opmerkelijke nieuwkomers zijn op de afspraak van donderdag 26 mei tot en met zondag 29 mei:

- Dagný Rós Ásmundsdóttir . Noords . Deurne

- Divin by Sepi / Sepideh Sedaghatnia . mediterraan, wijnbar . Antwerpen

- Casello . fine dining . Schilde

- Da Costa . fine dining, internationaal, Indonesisch . Antwerpen

- Decan (NIEUW) . fine dining . Berchem

- De Gouden Muts (NIEUW) . fine dining, Frans-Belgisch . Westerlo

- Dok 54 . internationaal, Thais . Antwerpen

- Fiskebar / Fiskeskur . vis en seafood . Antwerpen

- Ruggeri . authentiek Italiaans, Sardisch . Brasschaat

- Satay . Zuidoost-Aziatisch . Antwerpen

- Van Rompaey (NIEUW) . Frans-Belgisch, home cooking . Herenthout

- Zaowang . sushi, Oost-Aziatisch . Antwerpen

- Delrey . chocolatier-patissier . Antwerpen

- The Lobsterman (NIEUW) . seafood, traiteur . Schilde

- Willem Verlooy (NIEUW) . patissier . Antwerpen, Oevel

'De afgelopen twee jaren waren niet bepaald een pretje,' vertelt organisator Ward Ramaekers. 'Restaurants moesten hun deuren lange tijd verplicht gesloten houden en grote festivals waren tout court verboden. Maar die bladzijde is omgeslagen en iedereen wil er op deze grote rentree van Antwerpen Proeft bij zijn.'

'Restaurants en bekende gezichten die van de partij zouden zijn in mei 2020 staan te springen om weer naar buiten te komen, en om er voor de bezoekers in en aan de Waagnatie opnieuw een topfeest van te maken. Dit is nog maar een eerste lijst van restaurants en speciaalzaken. Meer namen én verrassingen volgen binnenkort.'

De online ticketverkoop voor de 14de editie van Antwerpen Proeft start op zaterdag 19 maart, met een voordeeltarief voor snelle beslissers. Op het festival krijgen alle bezoekers een gratis drankje. Je kunt van 26 tot 29 mei ook naar gratis kookdemo's en workshops.

Meer info en tickets: proeft.be
 Over culinair festival Antwerpen Proeft / Taste of Antwerp i.s.m. AEG

Antwerpen Proeft, gestart in 2007, is het toonaangevende meerdaagse restaurantfestival van België.

Nergens anders vind je op één adres en op één en hetzelfde moment zo veel (60) topgerechten voor een fractie van de gangbare restaurantprijs: 6 of 7,5 euro. Bekende speciaalzaken en artisanale namen vervolledigen de line-up. Gratis kookdemonstraties en workshops met professionele AEG-chefs zijn andere attracties.

Antwerpen Proeft heeft plaats in en rond de cultuurhistorisch waardevolle Waagnatie, aan de Schelde in de Antwerpse wijk het Eilandje.

Het festival is onafhankelijk en heeft bij geen enkele editie een beroep gedaan op overheidssubsidie.

Hoofdpartner van Antwerpen Proeft is het merk AEG van Electrolux, een wereldwijde speler in huishoud- en keukentoestellen met een sterke focus op innovatie.

 


10 NOVEMBER, IEDEREEN WELKOM

KLEINE TUNNEL

ROADHOUSE

De Sint meert op 13 november aan in Antwerpen

 

Op zaterdagmiddag 13 november komt Sinterklaas met zijn stoomboot aan in Antwerpen. Hij zal er de kinderen traditioneel toespreken vanop het balkon aan het stadhuis. Iedereen is welkom om de Sint mee te onthalen. De KetnetBand en - wrappers zorgen voor heel wat animatie, en er is ook een live-uitzending op Eén en Ketnet.

 

De patroonheilige van de kinderen meert dit jaar met zijn gevolg aan rond 13.45 uur aan het ponton aan het Steenplein, waar burgemeester Bart De Wever en Bart Peeters hem verwelkomen. Daarna begeeft de stoet zich in de richting van het Steen en vandaar via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt, waar ze omstreeks 14.45 uur arriveren. Daar zal de Sint dit jaar opnieuw zijn traditionele toespraak vanop het balkon van het stadhuis kunnen geven.

 

Animatie en live-uitzending

De blijde intrede wordt opgeluisterd door Ketnet. Zo zorgen onder meer De KetnetBand en Sarah en Bavo voor aangepaste sfeer op de Grote markt. Ketnet-wrappers Sien Wynants en Thomas Vanachteren verzorgen de presentatie en leiden alles ter plaatse in goede banen. Doventolken zullen alles vertalen voor de doven en slechthorenden in het publiek.

 

Het feestelijke gebeuren is live te volgen vanaf 13.30 uur op Eén en Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app. Later zijn er ook herhalingen op Ketnet, waaronder een met Vlaamse gebarentaal.

 

Op de Grote Markt start het programma om 13.00 uur. Daar staat ook een groot scherm waarop de televisie-uitzending rechtstreeks te volgen is. Zo zien de kinderen daar ook de aankomst van de stoomboot en de stoet.

 

Coronamaatregelen en mobiliteitsinfo

De intrede van de Sint zal de geldende coronamaatregelen volgen. Een update van de  maatregelen ter plaatse zal te vinden zijn op www.ketnetvoorouders.be.

 

De stad raadt aan om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar de intrede van de Sint te komen. Een deel van de site wordt autovrij gemaakt of krijgt een tijdelijk parkeerverbod. De uitgebreide mobiliteitsinfo en een plannetje is te vinden op www.sna.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

Foto: nieuwsblad.be

Op donderdag 11/11 schiet Proeft Boutique uit de startblokken

Je kunt ook op zaterdag 13/11 en zondag 14/11 komen proeven in de Waagnatie
 
Het aftellen naar het festival is begonnen. Nog maar een week en Proeft Boutique schiet uit de startblokken!

Kerst en Nieuw waren vorig jaar geen feesten in majeur, daarom maken we de eindejaarsperiode in 2021 langer, lekkerder er feestelijker dan ooit. Want dat verdien je.

Net als op het Antwerpen Proeft dat je kent, mag je overheerlijke gerechten (meer dan 60) verwachten en de zaligste restaurants van Antwerpen en omstreken. We toveren de Waagnatie om tot het ultieme foodie-walhalla, de place to be voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt. Proeft Boutique wordt 30 uur ongebreidelde verwennerij!

Donderdag, zaterdag en zondag Proeft Boutique, waar te beginnen? Wat moet je eerst doen?

Goed nieuws, het grondplan is er. Bepaal je eigen parcours en stel zelf je menu samen. Klik hier voor het grondplan.

Misschien kunnen 5 bekende chefs (Viki Geunes, Nick Bril, Johan Segers, Peppe Giacomazza en Loïc Van Impe) je helpen met een paar suggesties? Hier vind je hun favoriete gerechten.

Dorst? Maak je keuze uit de beste speciaalbieren (Duvel, La Chouffe, Tank 7, Bolleke, Tripel d'Anvers ...) en 7 verrassende wijnen van Alessandro Berselli Signature Collection, of schakel een tandje hoger met schitterende cocktails van BelRoy's.

Haal het meeste uit je dag of avond, laat je helemaal gaan.

Proeft Boutique wordt het startschot van lange en onvergetelijke eindejaarsfeesten. En dat menen we.
 
 
 

CHIP

BEKEND VAN THE VOICE SENIOR EN GO WITH THE FLOW

Exposed Music: een muzikaal-visuele sensatie

met Bent Van Looy

 

Zaterdag 23 oktober vindt Exposed Music plaats, een belevingsroute met korte, krachtige optredens op vier unieke locaties in Antwerpen. Muzikant en Antwerpenaar Bent Van Looy (Das Pop) is de curator van deze zesde editie.

Voor Exposed Music werken internationale artiesten multidisciplinair samen. Het resultaat is een boeiend en muzikaal avontuur: meubels spelen de hoofdrol in een minimusical, een beeldhouwer sculpteert live op muziek en een zevenkoppig koor speelt een verrassingsoptreden. 

 

Programma

  • ·       Veilinghuis Bernaerts: 'Salvage Story' door Mr en Mrs Cameron & koor Pink Noise
  • ·       Secreta: Roman Hiele en Tom Volkaert
  • ·       M HKA: 'Clayboy Mansion' door Younes Faltakh, Yorgos Tsakiridis en Dennis Ceylan
  • ·       Steinerschool Hibernia: The Zangles

 

Meer info en reserveren

Exposed Music – curator: Bent Van Looy (Das Pop)

zaterdag 23 oktober, 20-23 uur

Deelnemers kiezen een startlocatie en wandelen onder begeleiding van een gids gemiddeld 10 minuten van de ene locatie naar de andere.

Kijk op www.costa-antwerpen.be/exposedmusic2021.

 

Exposed Music is een project van district Antwerpen en de culturele ontmoetingscentra coStA en Het Stadsmagazijn.

Foto: antwerpen.be

Roger van Damme, tv-acteur en chef Vincent Banić, de Méditerranée en niet-te-missen opkomende keukentalenten schitteren vanaf 11/11 in de Antwerpse Waagnatie op Proeft Boutique, de eerste eindejaarseditie van culinair festival Antwerpen Proeft

 

ANTWERPEN,  'We pakken tijdens het verlengd weekend van donderdag 11 november 2021 uit met een gloednieuw festival: Proeft Boutique, de eerste eindejaarseditie van Antwerpen Proeft,' vertelt organisator Claudia Engelen. 'De Antwerpse Waagnatie wordt vanaf 11/11 omgetoverd tot het walhalla voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt. Proeft Boutique moet het startschot van lange en onvergetelijke eindejaarsfeesten worden.'

Wat zijn de verschillen tussen Antwerpen Proeft en jongere zusje Proeft Boutique?

Engelen: 'Proeft Boutique speelt zich af in de grootste hal van de Waagnatie, en niet outdoor. Het is een ander seizoen en je mag - dus ook - andere ingrediënten en andere gerechten verwachten. En de sfeer zal anders zijn: gezellige warme lichtjes in plaats van zomerterrassen.'

'Proeft Boutique is de uitgepuurde versie van Antwerpen Proeft, met de focus op restaurants en gerechten, de essentie. Niet onbelangrijk daarbij: Proeft Boutique is een groot festival, met meer restaurants dan op de eindejaarseditie in Londen. Het klassieke Antwerpen Proeft zou je enorm groot kunnen noemen.'

Wat staat er op de affiche?

Organisator Engelen: 'De line-up is een uitgekiende mix van chefs die van kwaliteit een erezaak maken: gastronomische hoogvliegers, internationale topsmaken, Antwerpse sterkhouders, maar ook veel opkomend talent. Proeft Boutique wil een bühne zijn voor jonge chefs, rijzende sterren en nieuwe culinaire concepten.'

'Ook mooi: Proeft Boutique wordt den bloemekee van Flanders Food Festival,' vult organisator Ward Ramaekers aan. 'De apotheose, het orgelpunt van deze 6 weken in het teken van de Vlaamse culinaire sector.'

Waarom moet je naar Proeft Boutique komen?

Ramaekers: 'Proeft Boutique is helemaal live, het eerste échte culinair festival of restaurantfestival in België sinds 2019. Je bent samen met vrienden, familie, collega's op één groot culinair feest, op één locatie en op één en hetzelfde moment. Na bijna 2 jaar.'

'Proeft Boutique is niet voor de happy few maar voor alle lekkerbekken en levensgenieters, zeker ook voor de jongere garde. Het festival is uitgesproken laagdrempelig. De vraagprijs voor een gerecht is 6 of 7,5 euro en je stelt je eigen menu samen. Wat, bij wie en hoeveel, dat bepaal je allemaal helemaal zelf.'

 


Geen feest zonder uitgebreid feestmenu en nieuwe, verrassende thema's. De lijst van restaurants en meer dan 50 gerechten doet een mens alvast watertanden.

Alle deelnemende restaurants: www.proeft.be/alle-restaurants

Alle gerechten: www.proeft.be/alle-gerechten

01. Spek voor ieders bek

TINÈLLE - KEN VERSCHUEREN
gastronomie, Frans-Belgisch - Mechelen
Tinèlle is de nieuwe gastronomische tempel van het gerestaureerde Predikherenklooster in Mechelen. Daarvoor kookte Ken Verschueren de pannen van het dak in Beerzel, met sterrenrestaurant De Tuinkamer.

L'ÉPICERIE DU CIRQUE UNDER THE PALM TREES - DENNIS BROECKX
eigentijds Vlaamse gastronomie, streek- en seizoensgebonden - Antwerpen
Dennis Broeckx voetbalde 12 jaar voor Royal Antwerp FC (voor hem de énige ploeg van 't stad), inmiddels speelt hij al jaren in de Premier League van de Vlaamse gastronomie. Met zijn zoveelste deelname, nu aan Proeft Boutique, mag je ook hem een ambassadeur van Antwerpen Proeft noemen.

BISTRO B23 - JOHN WEIJERS
casual fine dining, modern Frans - Antwerpen
John Weijers is de nieuwe chef op adres Brouwersvliet 23. Hij leerde de kneepjes van het vak bij sterrenrestaurants Parkheuvel (Rotterdam) en Vermeer (Amsterdam).

DE GODEVAART - MARTIJN HENDRIKSE
modern Europees, fine dining - Antwerpen
Martijn Hendrikse is ook chef-kok van restaurant Johannes aan de Herengracht in hartje Amsterdam. Hij verdeelt zijn tijd over 't stad en die andere stad.

GÅ NORD
Scandinavisch, oosters - Antwerpen

DE OFYR COPAINS
Zuid-, Noord-Europees, Amerikaans - Lebbeke

PIEPERS & RUND
gourmet fast food, biologisch - Amsterdam, Groningen (Nederland)

CREMERIE GERMAINE - JAN VANDEWIELE
artisanale gelato - Antwerpen
Jan Vandewiele was grafisch vormgever. Hij hing zijn digitaal penseel aan de wilgen, trok naar de Gelato University in het Italiaanse Bologna en vandaag tekent hij voor de beste gelato van Antwerpen en omstreken.

PHILIP'S BISCUITS - MAXIM PAINBLANC
artisanale biscuits, patisserie - Antwerpen, Mechelen
Wie aan Antwerpse handjes denkt, zegt Philip's Biscuits. Maxim Painblanc studeerde aan de befaamde hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Met zijn artisanale biscuits doet hij de Koekenstad alle eer aan.

ZAOWANG
sushi, Oost-Aziatisch - Antwerpen
Met zijn 12de deelname is Zaowang ongenaakbaar recordhouder.

02. Partners en gastchefs

A. Bru

"Drink lokaal. Eet lokaal," is in 2021 het thema bij Bru.

BISTROT DE POTTENBRUG - NICOLAS 'BORIS' MOREELS

/ donderdag 11 november
Frans-Belgisch - Antwerpen
Belgische steak tartaar met ijs van pickles

STERK - DYLAN SEVENANS /

zaterdag 13 november
casual Frans-Belgisch, oosters - Hoogstraten
Paling in 't nief: huisgemaakte zuurdesemfocaccia met groene kruiden, beurre blanc en paling

WINGERD - PIETER COOMANS /

zondag 14 november
eigentijdse gastronomie, North Sea Chef - Vorselaar
Nijlens grondwitloof met pancetta en crème van tsukemono en gerookte Lochtenberger (halfharde kaas)

B. Duvel

BUTCHER'S DINING by De Laet & Van Haver - FRANK HERMES
vleesspecialiteiten, Belgisch, Europees, seizoensgebonden - Hove

C. Oostenrijkse Dienst voor Toerisme

KOHLROSERLHÜTTE - MANFRED MAYER
authentiek Oostenrijks, Stiermarks - Bad Aussee (Oostenrijk)
Chef-kok Manfred Mayer wordt geroemd om zijn pesto's met vis uit de Ödensee en ingrediënten uit de buurt van dit meer en de eigen kruidtuin. Een andere innovatie is Stiermarkse sushi, met lokale forel of zalm, rijst uit Oost-Oostenrijk en inheems slablad in plaats van algenblad. Manfred Mayer is ook producent van kwaliteitsnoedels en vleessommelier.

03. El gusto latino

LOCO MEXICANO - KRISTOF WILLE
authentiek Mexicaans - Haasdonk

MAMA SARA / Aromas de los Andes - SARA CARRILLO
authentiek Peruaans - Kalmthout
Sara Carrillo pakte met restaurant Jalapeño Loco zilver in tv-kookwedstrijd 'Mijn pop-uprestaurant' (VTM).

04. Goud in de mond

CHEZ MANU / Puur Catering - MANUEL COPPENS
catering, chef aan huis, gourmet fast food - Oostham
Gouden gourmetburger: burger met (naar keuze) everzwijnfilet of hertenkalffilet, in carmenère (rode wijn) gepocheerd peertje, geflambeerde boschampignon en enoki, feestelijke veenbessensaus, truffelsaus en met 24-karaats bladgoud afgewerkte bun

CHOCOLADEHUIS BOON - PATRICK MERTENS
chocolaterie - Hasselt
Gouden chocoladeparel: handgerolde chocoladeparel met 23-karaats bladgoud, geserveerd in een glas mousserende wijn
Chocoladehuis Boon is bekend van zijn samenwerking met de Britse topdesigner Paul Smith en het gerenommeerde Londense grootwarenhuis Harrods.

05. Opkomend talent

SIGNATUUR - BART GILS
casual fine dining, seizoensgebonden - Antwerpen
Signatuur, versie 2.0, is nieuw op het Antwerpse Zuid. Daarvoor was Hoogstraten de standplaats. Chef Bart Gils haalde recent nog de lijst van spannende nieuwkomers in Sabato, het weekendmagazine van zakenkrant De Tijd. Hij wordt geprezen voor zijn inventieve keuken met mooie producten.

CASELLO - YORRE ADRIAENSSENS
fine dining, Italiaans - Schilde
Casello vind je in hartje Schilde in het gerestaureerde monument huis Tollenberg, waarvan de bouw dateert uit de jaren 1770 en waarin naast Casello vandaag ook een klassevolle interieurzaak zijn thuis heeft. Chef-kok Yorre Adriaenssens en zaakvoerder Bjorn Meermans staan voor gastronomie met Italiaanse flair.

DA COSTA - DAVID DA COSTA
fine dining, fusion, Indonesisch - Antwerpen
Chef David da Costa werkte zich in de kijker bij de Nederlandse sterrenrestaurants Pure C (chef Syrco Bakker) en De Lindehof (chef Soenil Bahadoer).

JÖRD / Outfort - KELLY VERBORGSTADT
chef aan huis, catering - Merksem / eventlocatie (Fort 8) - Hoboken
Kelly Verborgstadt is de nieuwe culinaire generaal van het best bewaarde fort van Antwerpen, het Hobokense Fort 8.

STERK: bij punt 02
WINGERD: bij punt 02
BOËNA: bij punt 06

06. Proef de Méditerranée op Proeft Boutique

BARRIO
food sharing, mediterraan, Spaans, Frans - Antwerpen

BOËNA - ADIL ACHAHBAR
modern mediterraan, Spaans, Noord-Afrikaans, Midden-Oosters - Wilrijk

LITTLE BEIRUT - FARES SALIBA
authentiek Libanees - Antwerpen

RUGGERI - STEFANO RUGGERI
authentiek Italiaans, Sardisch - Brasschaat

ZAGREB - VINCENT BANIĆ
authentiek Kroatisch, mediterraan - Antwerpen

Restaurant ZAGREB en chef Vincent Banić, ster van tv-serie 'Familie' (VTM), nemen je mee op reis naar Kroatië en de Adriatische Zee, waarnaar we in de herfst en winter allemaal stiekem verlangen, terwijl chef Fares Saliba van LITTLE BEIRUT je een authentiek stukje Libanon serveert. (Wist je trouwens dat Tom & Jerry uit de tekenfilms Libanezen zijn?) Restaurant RUGGERI laat je wegdromen naar la bella Italia en de Italiaanse parel in de Middellandse Zee, Sardinië, de heimat van chef Stefano Ruggeri.

Als je van hartige Spaanse en mediterrane (maar ook Franse) gerechten-om-te-delen houdt, gegarneerd met een partysfeer, kies je restaurant BARRIO als bestemming. Voor modern mediterrane, Spaanse en Noord-Afrikaanse smaken trek je naar restaurant BOËNA van jong talent Adil Achahbar, die zijn sporen verdiende bij sterrenchef Nick Bril en restaurant The Jane.

07. Ere-ambassadeur Antwerpen Proeft

ROGER VAN DAMME / DÉSIRÉE
patisserie - Antwerpen, Durbuy
Roger van Damme is een van dé gezichten van culinaire tv-zender Njam!, die in 2021 zijn 10de verjaardag viert. Gefeliciteerd!
Bij de online populariteitsenquête van Antwerpen Proeft in juli 2021 was Roger van Damme - met voorsprong - de nummer één.

Alle deelnemende restaurants: www.proeft.be/alle-restaurants

Alle gerechten: www.proeft.be/alle-gerechten

 Proeft Boutique werkt met het Covid Safe Ticket (CST) en de bijbehorende mobiele CovidSafeBE-app en met de Nederlandse CoronaSafe-app.

De toegang is gratis voor kinderen die na 2007 geboren zijn. Wie al een ticket had voor Antwerpen Proeft 2020 kan hiermee gewoon naar Proeft Boutique op 11/11, 13/11 of 14/11 (of naar Antwerpen Proeft in 2022).

Organisator Ramaekers: 'Mensen hebben goesting in een écht feest onder vrienden, familie of collega's en na lang wachten is het eindelijk zover. Kom vanaf 11 november lekker samen naar Proeft Boutique, en hef mee het glas op het goede leven.'

Meer informatie over Proeft Boutique en tickets: www.proeft.be

 

Over Proeft Boutique, Antwerpen Proeft i.s.m. AEG

Op culinaire festivals Proeft Boutique (eerste editie op 11, 13 en 14 november 2021) en Antwerpen Proeft, gestart in 2007 en pionier in België, bieden gerenommeerde restaurants, jong keukentalent en tv-chefs signatuurgerechten in degustatievorm aan.
Nergens anders in Vlaanderen vind je op één adres en op één en hetzelfde moment, live, zo veel (50 tot 70) kwalitatieve gerechten voor een fractie van de gangbare restaurantprijs: 6 of 7,5 euro.
Toonaangevende speciaalzaken en artisanale topnamen prijken eveneens op de affiche.
Proeft Boutique en Antwerpen Proeft (16, 17 en 18 april 2022) hebben plaats in de cultuurhistorisch waardevolle Waagnatie, aan de Schelde in de Antwerpse wijk het Eilandje.
Ambassadeur van Antwerpen Proeft is Nick Bril, sterrenchef van restaurant The Jane.
Ere-ambassadeurs zijn onder meer sterrenchefs Johan Segers ('t Fornuis), Roger van Damme (Het Gebaar, Désirée) en Viki Geunes (Zilte).
Hoofdpartner van Proeft Boutique en Antwerpen Proeft is AEG, een merk van wereldleider in huishoudtoestellen Electrolux.

 

Griezelen in het donkere Middelheim tijdens gratis Halloweentocht

 

Op vrijdag 29 oktober organiseert district Antwerpen een griezelige avondwandeling in het donkere Middelheimmuseum. De inschrijvingen starten op 1 oktober.

Deze theatrale wandeling tussen de beelden van het kunstpark neemt de bezoekers in kleine groepjes mee langs verschillende acts vol sfeer, muziek, vuur en natuurlijk… afgrijselijke griezels. De Halloweentocht is niet geschikt voor heel jonge deelnemers, maar kinderen van 7 tot 13 jaar overleven de avond wel, als ze de hand van mama of papa kunnen vasthouden.

De eerste griezelwandeling start om 17.30 uur, de laatste wandeling komt aan om 22 uur. Bezoekers mogen verkleed komen. Wie durft en wordt Dracula, een spook of een andere griezel? 

Tom Van den Borne, districtsschepen voor jeugd: “De Halloweenwandelingen zijn een leuke start van de herfstvakantie. Kinderen kunnen samen met hun ouders heerlijk griezelen.”

Inschrijven


De wandelingen zijn gratis, vooraf inschrijven is verplicht. Kinderen onder begeleiding van een of meerdere volwassenen krijgen voorrang. Volwassenen die zich zonder kinderen inschrijven, komen op een wachtlijst te staan en krijgen op maandag 25 oktober bericht of er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Meer info: www.districtantwerpen.be, of via deze rechtstreekse link

 Foto: cartoon-productions.be