YSBRANT.
GLOEIEND DOEK NOOIT GEBLUST
Theater, film en opera in het oeuvre van Ysbrant

 

Beste cultuurliefhebber,

We zijn heel blij u te kunnen uitnodigen op de tentoonstelling ‘YSBRANT. Gloeiend doek nooit geblust’ in cultuurcentrum de borre in Bierbeek.Ysbrant Van Wijngaarden (1937-2021) heeft verschillende solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland op zijn naam staan.
Hij werd geboren in Den Haag en studeerde in Londen, Antwerpen, Salzburg en Venetië.

Als illustrator werkte Ysbrant meermaals samen met de dichter Remco Campert. De titel van deze expo verwijst naar diens gelijknamige gedicht.

Theater, film en opera boden Ysbrant herhaaldelijk inspiratie voor zijn schilderijen, tekeningen en prenten. Oude theater- en bioscoopzalen fascineerden hem immers.
Daarnaast ontwierp hij ook decors en kostuums voor opera en theater. Zoals steeds herinterpreteerde hij wat hij zag en beleefde: eigenzinnig en geestdriftig, steeds vol gloed.

De tentoonstelling is opgevat als een hommage aan deze veelzijdige schilder en spitst zich toe op werken die geïnspireerd zijn door de podiumkunsten en de cinema.

Bij deze expo hoort ook een nieuwe publicatie ‘Ysbrant. Gloeiend doek nooit geblust’ met een tekst van samensteller/curator Frank Herreman. Dit boek – dat ook een dvd bevat met de film over Ysbrant van Sieuwert Verster – is ter plaatse te koop aan € 20.


wanneer: zaterdag 26 maart t.e.m. zaterdag 30 april 2022

openingsuren: van maandag t.e.m. vrijdag van 9 u tot 21 u; op zaterdag van 9 u tot 18 u (gesloten op zon- en feestdagen)

locatie: expohal cultuurcentrum de borre, Speelpleinstraat 10, 3360 Bierbeek (www.ccdeborre.be)

We kijken uit naar uw komst!


--