Verdwijning van Laurens DRUPPEL (30) in Grimbergen op 11-02-2022

Verspreid op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde 28.03.2022
 
Op vrijdag 11 februari 2022 verliet de 30-jarige Laurens DRUPPEL het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Alexius op de Grimbergsesteenweg in Grimbergen. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
 

Laurens is 1m78 groot en normaal gebouwd. Hij heeft kort, bruin haar en blauwe ogen.

Hij heeft dringend medische zorgen nodig en kan agressief reageren.

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.
Voor getuigenissen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te vormen.

Verdwijning van Hilde CALUWAERTS (59) in Kontich op 23-03-2022

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen 25.03.2022
 
In de nacht van woensdag 23 maart op donderdag 24 maart 2022 verliet de 59-jarige Hilde CALUWAERTS haar woning gelegen in de Hoge Akker in Kontich. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.
 

Haar voertuig werd op donderdag 24 maart 2022, om 10.00 uur, in de Baron Coppenslaan in Walem, een deelgemeente van Mechelen, teruggevonden.

Mevrouw Caluwaerts is ongeveer 1m70 lang en slank gebouwd. Ze heeft lang, blond haar en draag een bril met een bordeaux montuur.

Op het ogenblik van haar verdwijning droeg zij een okergele broek, een kleurrijke blouse met bloemenmotief en blauwe schoenen met witte zolen. Zij heeft vermoedelijke ook een bruine handtas bij zich.

Aan Hilde wordt gevraagd om contact op te nemen met haar familie om hen gerust te stellen.

Verdwijning van Geert AERENS (50) in Evergem op 15-03-2022

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent 18.03.2022
 
Op dinsdag 15 maart 2022, omstreeks 22.00 uur, is de 50-jarige Geert AERENS vertrokken met de fiets van aan zijn woning in de Lijsterstraat in Evergem. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
 

Op woensdag 16 maart 2022 werd zijn fiets en rugzak teruggevonden aan de Riemekaai, ter hoogte van het Kanaal Gent Terneuzen.

Geert is 1m86 lang en normaal gebouwd. Hij heeft kort, zwart haar, dat beginnend grijzend is en een fijne snor.

Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een lichtbeige ski-jas, een donkerblauwe trui, een blauw geruit hemd, een donkerblauwe jeans en bruinbeige sportschoenen van het merk “Geox”.

Verdwijning van Stijn DEBLAUWE in Zwevezele op 15-03-2022

Verspreid op vraag van het Parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge 16.03.2022
 

Op dinsdag 15 maart 2022 om 10u00, zou Stijn DEBLAUWE, een 43-jarige man, zich aanmelden om te werken in Zwevezele.

Hij is te zien op een bewakingscamera om 09.51 uur op de N50 in Zwevezele-Hille richting Kortrijk. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Stijn verplaatst zich met een zwarte mountainbike met blauwe accenten, vermoedelijk van het merk B-TWIN.

Meneer DEBLAUWE is normaal/atletisch gebouwd. Hij heeft bruin kort haar en een ringbaard met een snor.

Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een zwarte jas met een kap, een zwarte trui met rode accenten, een donkere broek, witte sportschoenen van het merk Adidas en een zwartgrijze rugzak.

Aan Stijn wordt gevraagd contact op te nemen met zijn vrienden om hen gerust te stellen of om contact op te nemen met de politie.

Hebt u Stijn DEBLAUWE gezien of weet u waar hij verblijft, neem dan contact op met de speurders.

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.
Voor getuigenissen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te vormen.

Verdwijning van Vasile CUCORIANU in Elsene op 08/03/22

Verspreid op vraag van het parket van Brussel 10.03.2022
 
Op dinsdag 8 maart 2022, rond de middag, verliet de 37-jarige Vasile CUCORIANU zijn woning gelegen in de Venetiëstraat in Elsene. 
 

Vasile is 1m65 lang en normaal gebouwd. Hij heeft bruin, sluik haar en bruine ogen.
Hij heeft de Roemeense nationaliteit en spreekt enkel zijn moedertaal.
Vasile heeft een ernstige mentale beperking en heeft regelmatig last van bevingen. Hij mankt ook.

Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een beige jas, een donkerblauwe jeans, zwarte bottines en een zwarte pet. Hij draagt een bril.

 

Afpersing in Antwerpen op 14-07-2021

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen 03.03.2022
 
Op woensdag 14 juli 2021, omstreeks 16.40 uur, werden twee minderjarigen het slachtoffer van afpersing door 4 onbekende personen in Park Spoor Noord in Antwerpen. 
 

Verdachte 1 is ongeveer 1m70 lang en normaal gebouwd. Hij heeft donker haar. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een blauwe bodywarmer, een grijze trui met kap, een donkerblauwe jeans met rode logo’s op het rechter bovenbeen, lichte sportschoenen en een zwart mondmasker. Hij wordt onherkenbaar gemaakt omdat hij mogelijk minderjarig is, maar misschien herkent iemand hem aan zijn kledij.

Verdachte 2 is ongeveer 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft kort donker haar. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een witte trui met kap met op de voorzijde een groot vierkant en een zwarte tekst op de linkermouw, een grijze trainingsbroek met op het rechter bovenbeen een wit logo en op het linker bovenbeen een rood logo, witte sportschoenen en een chirurgisch mondmasker.

Verdachte 3 is ongeveer 1m80 lang en struis gebouwd. Hij heeft donker haar. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte pull van het merk “Nike”, een zwarte trainingsbroek, donkere sportschoenen, een zwarte pet met rood logo, een zwarte schoudertas en een lichtkleurig mondmasker.

Verdachte 4 is ongeveer 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft donker, kortgeschoren haar. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte hoody met kap, een zwarte broek, lichte sportschoenen en een blauw mondmasker.

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.
Voor getuigenissen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te vormen.

Gewapende overval in Amsterdam op 19-05-2021

Verspreid op vraag van het Openbaar Ministerie in Nederland en in samenwerking met het Belgisch Federaal Parket 
01.03.2022

Op 19 mei 2021 werd het edelmetaalbedrijf “Schöne” aan de Meeuwenlaan in Amsterdam overvallen door een groep criminelen. De groep bestond zeker uit Fransen en Belgen en vermoedelijk ook Nederlanders. De buit bedroeg enkele tientallen miljoenen euro’s aan goud en andere edelmetalen.
Na een achtervolging door de Nederlandse politie waarbij schoten zijn gevallen, werden die dag 6 daders aangehouden, waarvan 5 in Broek in Waterland en 1 in Rotterdam. Eén verdachte overleed. De Nederlandse politie kon tot nu toe reeds 9 verdachten oppakken waarvan 8 nog vastzitten. Vier verdachten konden ontkomen met een deel van de buit.

Uit het politieonderzoek blijkt dat de verdachten na de overval naar een safehouse in Rotterdam zijn gereden. Daar zijn ze uitgebreid gefilmd door bewakingscamera’s. De politie beschikt over camerabeelden van de nog drie onbekende verdachten en heeft een identiteit van een vierde verdachte nl. de 26-jarige Ibrahim Akhlal, geboren in Sint-Joost-ten-Node in België.

De overval werd grotendeels in België voorbereid en het Belgisch onderzoek leidde naar twee appartementen : één in de Collegelaan in Borgerhout (Antwerpen) en één in de Jozef Van Damstraat in Zaventem (Sint-Stevens-Woluwe).
Op 18 mei zijn vermoedelijk alle verdachten in Borgerhout samengekomen om een laatste briefing te krijgen. Ze hebben er overnacht en in de ochtend van 19 mei zijn ze met verschillende voertuigen naar Amsterdam gereden. Alles werd tot in de puntjes voorbereid, ook hun vlucht, want de dag voordien, vóór ze in de Collegelaan aankwamen, zijn twee bendeleden vluchtauto’s gaan klaarzetten in het dorpje -Broek in Waterland-ten noorden van Amsterdam.
In het appartement in Zaventem heeft één van de verdachten een tijdlang ondergedoken geleefd.
De politie is op zoek naar een donkerblauwe BMW (foto). De wagen werd gezien in zowel Antwerpen als Zaventem. Deze wagen werd veel gebruikt door de bende tijdens de voorbereidingen van de overval. Het is een donkerblauwe BMW 3 reeks met een sticker op de voorruit ,rechts vooraan als je in de wagen zit. Dit is het verzekeringsvignet bij Franse wagens. De wagen heeft met verschillende valse nummerplaten rondgereden in België en Nederland.

Beschrijving verdachten : De bewakingsbeelden zijn afkomstig uit de buurt van de Langenhorst, in Rotterdam, waar het safehouse ligt. De verdachten liepen er gewoon op straat, alsof er die middag niets was gebeurd.

Verdachte 1 : De eerste man heeft een donkere huidskleur en droeg een donkere pet met de letter B. Hij heeft zwart krullend haar en zijn hoofd is aan de zijkanten kaalgeschoren. Hij droeg een groene T-shirt van het merk Nike en een zwarte broek.

Verdachte 2 : De tweede verdachte is atletisch gebouwd en heeft een licht getinte huidskleur.
Hij droeg een zwarte pet, een zwarte Manchester United-trui en sportschoenen met een rode  achterkant. Hij stapt op een opvallende manier.

Verdachte 3 : De derde man komt niet erg duidelijk in beeld, maar mogelijk herkent iemand hem. Hij heeft donker haar en droeg een zwarte pet, een zwarte jas, een grijze trui onder de jas, een zwarte broek en zwarte schoenen.

Verdachte 4 : foto van de 26-jarige Ibrahim Akhlal, geboren in Sint-Joost-ten-Node met de Belgische en Marokkaanse nationaliteit. Hij staat internationaal geseind.

De politie is ook nog op zoek naar de vermiste buit met een waarde van ruim vier miljoen euro. Deze  bestaat onder andere uit 5 tonnen met een rood deksel (foto), met in totaal 80 kilo aan platina. Omdat juweliers dit zelf niet kunnen omsmelten, is het platina mogelijk aangeboden bij industriële partijen. Ook anderhalve kilo aan goudkorrels in flesjes zijn meegenomen (foto). De speurders zijn ook op zoek naar een aantal gesmolten goudstaven, verpakt in een bak (foto), alsook een bak vol schroot zoals gouden ringen (foto)

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.
Voor getuigenissen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te vormen.

 

Verdwijning van Raymond CABUS in Mechelen op 22/02/2022

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen, afdeling Mechelen 23.02.2022
 
Op dinsdag 22/02/2022, in de avond, verliet de 89-jarige Raymond CABUS het woonzorgcentrum gelegen Frans Broerstraat in Mechelen.
 

Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Raymond is 1m78 lang en normaal gebouwd. Hij is kaal en draagt een bril.
Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij zwarte schoenen, een zwarte broek en een bordeaux trui met rits.

Hij kan verward overkomen.

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.
Voor getuigenissen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te vormen.

Verdwijning van Vitalijus SVERCKOVAS in Brugge op 18/02/2022

Op vrijdag 18 februari 2022 in de vroege ochtend verliet de 32-jarige Vitalijus SVERCKOVAS zijn woning gelegen Generaal Lemanlaan in Brugge.

Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Hij vertrok vermoedelijk met zijn bruine Opel Astra Break met nummerplaat 1-RGK-438.

Vitalijus is normaal gebouwd en 1m70 lang. Hij heeft korte blonde haren en een korte blonde baard en snor.

 

 

Verdwijning van Timmy NEYNS (25) in Antwerpen op 13-02-2022

Op zondag 13 februari 2022, omstreeks 9.00 uur, verliet de 25-jarige Timmy NEYNS zijn verblijfplaats in de Krekelstraat in Antwerpen. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Timmy is 1m70 lang en mager gebouwd. Hij heeft blond haar met een donkere uitgroei en blauwe ogen. Hij heeft een zwarte stretcheroorbel in zijn rechteroor.

Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een rood-beige T-shirt, een grijze hoody, een blauwe jeans en witte met oranje “Nike Air” sportschoenen.

Slagen en verwondingen in Oostende op 10-11-2021

Op woensdag 10 november 2021 omstreeks 13.17 uur werd een 25-jarige jonge man zwaar toegetakeld op het Marie-Joséplein in Oostende. De verdachte werd gefilmd door de bewakingscamera’s.

Het slachtoffer zat op een muurtje te wachten op de bus om naar huis te gaan. 
De verdachte stapte op hem af en wilde hem zogezegd een hand geven, maar gaf een kopstoot in de plaats en wandelde weg. Even later keerde de verdachte terug en vroeg hij een sigaret. Het slachtoffer weigerde waarop de verdachte zelf op zoek ging naar een sigaret in de broekzakken van het slachtoffer.
Wanneer de jonge man zich probeerde te verzetten, deelde de verdachte enkele slagen uit in het gezicht van het slachtoffer. De jonge man heeft een mentale beperking en kon zich moeilijk verdedigen.

Een vrouw die getuige was van de feiten heeft nadien het slachtoffer geholpen. De politie zou graag deze vrouw willen spreken. Zij heeft mogelijks belangrijke informatie.

Beschrijving van de verdachte:

De man is vermoedelijk 25 à 30 jaar oud en normaal gebouwd. Hij heeft zwart haar en zware wenkbrauwen.
Hij droeg een rode jas met kap en een blinkende rits met op de linker bovenarm een wit logo met zwarte letters. Hij droeg eveneens een opvallende hoody met het opschrift “NICCE Londen”, een lichtbruine broek en zwarte sneakers met witte zolen.
De man spreekt Nederlands, want hij vroeg in het Nederlands een sigaret aan het slachtoffer.
Op de bewakingsbeelden is ook te zien dat de verdachte zich heel vreemd gedraagt. Op een bepaald moment zien we hem met zijn armen zwaaien en na de feiten gaat hij op de grond liggen.

Verdwijning van Natacha DE CROMBRUGGHE DE SCHIPSDAELE in Peru op 23/01/2022

Sinds 23 januari 2022 ontbreekt elk spoor van de 28-jarige DE CROMBRUGGHE DE SCHIPSDAELE, afkomstig uit Linkebeek. Ze is op reis in Peru en bezocht Cabanaconde.

Natacha is 1m65 lang en mager. Ze heeft lang bruin golvend haar en draagt soms een bril. Ze heeft een zwart/ turquoise rugzak bij zich.

Het is mogelijk dat ze een zwarte jas met kap, wandelkledij en baskets draagt.

Om de Belgische en Peruviaanse collega’s te helpen vraagt de politie aan de personen die haar gezien of met haar gecommuniceerd hebben de dagen vóór haar verdwijning om zich te melden.