13/04/2022

Duo naar jeugdrechter

Regio Noord | Het WOT Noord merkte tijdens een patrouille een verdachte bromfiets op in Merksem. Toen de bestuurder opmerkte dat hij werd geobserveerd parkeerde hij de bromfiets en ging hij een woning binnen. Toen een andere persoon de bromfiets kwam ophalen, werden de twee jongens (17 en 15) gecontroleerd, samen met de brommer. Daarin werden nog 3 dosissen cocaïne aangetroffen. Het sociale media account van de jongens deed vermoeden dat ze zich inlieten met de verkoop van drugs. De bromfiets en de drugs werden in beslag genomen, het duo moest voor de jeugdrechter verschijnen.

 

 

Overgooiers gevat

2000 Antwerpen | Op donderdagavond merkte een patrouille twee jongeren op die mogelijks plannen hadden om zaken over de muur te gooien. Op het moment dat ze een pakket in de hand namen kwam de politie tussen. De twee zetten het meteen op een lopen. De inspecteurs konden vaststellen hoe een van de twee een pakketje liet vallen tijdens zijn vlucht. Daarin bleek ongeveer 100 gram cannabis en hasj te zitten. Aanvankelijk konden de twee ontsnappen, maar kort nadien werd één van de twee getroffen en gearresteerd door een andere politiepatrouille. De 16-jarige bleek al geseind om voor de jeugdrechter te verschijnen en werd ook over deze feiten verhoord.

 

Dame in levensgevaar na brand

2000 Antwerpen | Vanmorgen is rond 7.40 uur  brand ontstaan in een pand aan de Lambermontplaats. De dame (91) die er woont, probeerde het vuur zelf te blussen maar liep daarbij ernstige verwondingen op. Ze ademde ook te veel rook in. De hoogbejaarde vrouw is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. De brand is, vermoedelijk accidenteel, in de keuken ontstaan. Wellicht vatte een pot vuur. Er is brandschade in de keuken maar de woning blijft bewoonbaar. Gezien de ernst van het incident is op vraag van het parket het gerechtelijk lab ter plaatse gevraagd zodat ook hun bevindingen kunnen opgenomen worden in de vaststellingen. Niemand van de buren liep schade op.
 

12/04/2022

Hevige brand

2018 Antwerpen | Het brandde vannacht op de hogere verdiepingen van een pand aan de Statiestraat. De vlammen sloegen bij aankomst van politie en brandweer door het dak en een dikke rookpluim ging over de binnenstad. Een vlakbij gelegen hotel evacueerde de ongeveer 60 gasten naar de terrassen aan de De Keyserlei. Eens de brand onder controle leek, konden de hotelgasten opnieuw naar hun kamers. Kort daarna flakkerde het vuur weer op waarna er een overslag was naar een pand dat tussen het initiële brandende gebouw en het hotel lag. De gasten bleven in veiligheid, maar niemand kon verhinderen dat het vuur ook in dat pand de bovenverdiepingen ernstig beschadigde. Bij de brand ademde een man van 57 jaar te veel rook in. In het ziekenhuis bleek dat zijn toestand ernstig was en dat de man mogelijk in levensgevaar verkeerde. Rond 2.40 uur, ruim een uur na het uitbreken van het vuur, was de brand geblust.

 

Snelheidsduivel lapt regels aan zijn laars

Regio Zuid | Maandagavond kreeg het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Zuid een auto in de gaten die over de Boomsesteenweg in de richting van Wilrijk reed. De wagen reed met een opvallend hoge snelheid het verkeersbord voorbij dat de maximumsnelheid van 50 km/uur aangaf. De politie reed de auto achterna en kon een snelheid van 90 km/uur meten. Gecorrigeerd was dat 34 km/u hoger dan toegelaten. Na interceptie overhandigde de bestuurder (31) een vervallen voorlopig rijbewijs model 36 maanden. De bestuurder voldeed bovendien aan geen enkel van de voorwaarden om met een geldig voorlopig rijbewijs van dat type achter het stuur te kunnen kruipen. De auto is opgehaald door iemand met een geldig rijbewijs. 

11/04/2022

Gestolen bankkaart

Regio Zuid | Aan de Alfred Nobellaan controleerde het wijkteam van Hoboken zaterdagavond iemand die verschillende gripzakjes op zak had. In sommige van die zakjes zat een wit poeder dat na een test amfetamines bleken te zijn. De verdachte had ook een gestolen bankkaart op zak waarmee volgens de eigenaar van de kaart dezelfde dag nog afhalingen zijn gebeurd. De jongeman van 18 jaar is gearresteerd en komt voor de onderzoeksrechter.

 

Barman en zijn drugsleverancier gearresteerd

2000 Antwerpen | Zaterdag heeft het drugsondersteuningsteam (DOT) in een lopend onderzoek twee personen gearresteerd. Het gaat om een barman en zijn leverancier. De politie en het parket vermoedden dat de barman in de zaak aan Hopland waar hij werkzaam is, drugs aan de klanten verkocht. Bij de huiszoeking in het café is dat vermoeden bevestigd. Samen met drugshond Joy van de federale politie vond het DOT in de rugzak van de barman 10 gebruikersdosissen cocaïne en bijna 5 gram cannabis. De drugs en onder meer de telefoon van de verdachte zijn in beslag genomen. Verder onderzoek bracht duidelijkheid over wie de drugs aan de barman leverde. De man werd opgespoord en is in de omgeving van zijn ouderlijke woning gearresteerd. Op dat moment had de verdachte zes dosissen cocaïne en verschillende mobiele telefoons op zak. Bij hem thuis is nog meer cocaïne gevonden, een kleine 1 000 euro cash geld, een precisieweegschaal ... De politie nam er naast het bezwarend materiaal ook nog dure merkkledij in beslag omdat die wellicht waren aangekocht met drugsgeld. De verdachten van 21 en 28 jaar zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

 

Dealer gearresteerd

Regio Centrum | Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum arresteerde vrijdag in de namiddag een man van 33 jaar. Hij was in de Ommeganckstraat betrapt toen hij drugs verkocht. Voor de politie hem kon controleren, zette hij het op een lopen. In zijn vlucht gooide hij een pakje sigaretten met daarin cocaïne weg. Wat verderop kon de man in de boeien geslagen worden. De politie vond bij hem nog meer cocaïne en meer dan 1 220 euro. Onder meer de 20,6 gram cocaïne, verdeeld in 13 dosissen, en het geld zijn in beslag genomen. Een dag later kon hetzelfde team in de Paleisstraat ook een dealer vatten. Na een deal vertrok hij op een step waarna hij door de politie is gecontroleerd. De 19-jarige verblijft illegaal in ons land. Bij hem thuis is een huiszoeking gebeurd. De politie nam goed 26 gram cocaïne in beslag, zijn step en 610 euro. De verdachte is gearresteerd en komt voor de onderzoeksrechter.

 

Minderjarige drugsdealer krijgt huisarrest

2060 Antwerpen | Het drugsondersteuningsteam (DOT) patrouilleerde vrijdag in de buurt van het Sint-Jansplein. Het team zag er iemand drugs verkopen aan twee klanten. De minderjarige verkoper werd aan de tand gevoeld. Hij bekende de feiten en gaf aan drugs te verkopen omdat hij van thuis geen zakgeld kreeg. De jongen van 17 jaar had zes dosissen marihuana op zak, wat geld en een gsm. Het bezwarend materiaal is in beslag genomen. De jeugdrechter besliste om de minderjarige gedurende twee maanden onder huisarrest te plaatsen.

 

Drugs in brievenbus geleverd

Regio West | De politie kreeg vrijdagavond een jongeman (20) in de gaten die ze kenden als drugsdealer. Het wijkteam en het WOT West hielden hem in de gaten. Hij was op een adres langs gegaan wellicht om drugs te leveren. In de Fortuinstraat had hij drugs in de brievenbus afgeleverd. Hij is gearresteerd. Bij hem thuis volgde een huiszoeking. De politie nam onder meer verschillende gebruikershoeveelheden cannabis, een weegschaal en verpakkingsmateriaal in beslag. De onderzoeksrechter liet hem na verhoor vrij onder voorwaarden.
 

 

Dealer vlucht met auto weg

Regio Noord | Donderdag reed het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Noord een auto na. Bij garageboxen aan de Deurnesebaan hield de bestuurder even halt waarna de auto weer vertrok. De politie vermoedde dat er een drugstransactie had plaatsgevonden en dus deden zij de auto stoppen. Maar de bestuurder negeerde het signaal en vluchtte weg. De wagen ging door het rode verkeerslicht om zo de Bisschoppenhoflaan op te rijden. Samen met teams van noodhulp kon het WOT de bestuurder intercepteren nadat hij zich had vastgereden in een file ter hoogte van het Sportpaleis. De bestuurder bleek cannabis verhandeld te hebben. Er was ook nog een passagier aan boord die in het bezit was van een groot mes. In de auto vond de politie nog een kleine hoeveelheid cannabis en twee joints. Bij de bestuurder thuis werd bij een huiszoeking 21 gram cannabis, verpakkingsmateriaal, een weegschaal en nog geld gevonden. De man reed onder invloed van drugs. Hij kreeg een onmiddellijk rijverbod van 15 dagen, maar hij werd ook gearresteerd voor de verkoop van verdovende middelen.

Cannabis te koop in nachtwinkel

Regio Zuid | Bij een routinecontrole van een nachtwinkel aan de Jules Moretuslei stelde het plaatselijke wijkteam vast dat de uitbater van de winkel open en bloot cannabis verkocht. Er stonden verschillende soorten cannabis uitgestald tussen de sigaretten achter de kassa. De politie nam de 15 verpakkingen, samen zo'n 30 gram, in beslag. Verder zijn nog een aantal inbreuken vastgesteld rond de uitbatingsvergunningen.
 

 

Zes voertuigen getakeld 

Antwerpen | De verkeerspolitie onderschepte zondag 24 buitenlandse voertuigen waarvan de bestuurder nog een onbetaalde boete had open staan. In totaal kon voor meer dan 2 000 euro worden geïnd dankzij onder meer het gebruik van de ANPR-camera's. De politie nam vier voertuigen in beslag omdat ze niet verzekerd waren. Een motorfiets trok de aandacht omdat de bestuurder ervan enkele malen op zijn achterste wiel met onaangepaste snelheid door het verkeer laveerde. De motorfiets is in beslag genomen omdat die niet ingeschreven en niet verzekerd was. De bestuurder kreeg omwille van zijn gevaarlijk rijgedrag een onmiddellijk rijverbod van 15 dagen. Tot slot is er nog een wagen geïmmobiliseerd omdat de bestuurder ervan geen rijbewijs kon voorleggen. Verder nazicht bracht aan het licht dat de bestuurder na een rijverbod in 2018 nog steeds zijn herstelexamens niet had afgelegd. 

 

Te jong met bromfiets op pad

2610 Wilrijk | Het wijkteam van Wilrijk deed vrijdag een bromfiets stoppen aan de Heistraat. De passagier van de bromfiets klasse A droeg geen veiligheidshelm. Bij de controle bleek dat de bestuurder maar 14 jaar was en de passagier 13 jaar. De jonge bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij te jong was om de bromfiets te besturen. De passagier kreeg een pv omdat hij geen helm droeg. Ook de eigenaar van de bromfiets liep tegen de lamp omdat hij de bromfiets had toevertrouwd aan een persoon die er niet mee mag rijden.


 

09/04/2022

Inbraak in kelders

2610 Wilrijk | Vrijdagochtend sprak iemand een interventieploeg aan omdat er was ingebroken in zijn private kelder onder een appartementsgebouw aan de Michel Wittockstraat. De politie daalde mee af en kon vaststellen dat er in minstens elf kelders was ingebroken. Elke deur was ter hoogte van het slot beschadigd. Op het eerste gezicht is er weinig uit de kelders meegenomen, maar niet alle gebruikers ervan konden in de ochtend bereikt worden. Wie er achter de inbraak zit, wordt onderzocht.

08/04/2022

Groep mensen profiteert van parkeerkaart voor mindervaliden

Antwerpen | Het verkeersondersteuningsteam van de regio West controleerde op donderdag op het gebruik van parkeerkaarten voor mindervaliden en het foutparkeren op voorbehouden plaatsen. Aan de controle namen ook stagiairs deel van de politieschool. In een voertuig lag een ongeldige kaart. De gebruiker van het voertuig verklaarde dat het voertuig en de kaart waren geleend van een vriend en dat verschillende mensen op deze manier van de ongeldige kaart profiteerden. De politie zal al deze overtreders verhoren. De kaart werd in beslag genomen. Verder werden nog 5 voertuigen beboet die zonder geldige kaart op een voorbehouden parkeerplaats stonden. Er werden nog 8 misbruiken vastgesteld van parkeerkaarten en 10 andere parkeerinbreuken.

Tijdens de actie werden nog 2 buitenlandse bestuurders onderschept die hun openstaande boetes nog moesten betalen. Een ander voertuig reed rond met tijdelijke Franse nummerplaten die waren vervallen. Nochtans was de bestuurder in België ingeschreven. De wagen werd getakeld wegens niet ingeschreven en niet verzekerd. De bestuurder kreeg ook een fiscaal pv. 

Het wijkteam van Ekeren onderschepte op woensdag een voertuig dat aan hoge snelheid door het centrum van Ekeren reed. Pas op de Noorderlaan kon het onderschept worden. De bestuurder bleek qua snelheid niet aan zijn proefstuk toe en testte bovendien positief op het gebruik van drugs. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken.

 

Zwartwerkers betrapt

Regio Noord | Het wijkteam van Ekeren controleerde woensdagavond een camionette op de Prinshoeveweg. De drie inzittenden bleken in het zwart te werken op een nabijgelegen werf. Eén van hen was bovendien illegaal ins land. De politie maakte de nodige pv's op.

Op donderdag controleerde het wijkteam van Merksem en de Luchtbal verschillende werven in hun werkgebied in samenwerking met de RSZ. Er werden verscillende inbreuken vastgesteld met betrekking tot de tewerkstelling. Op één werf werden 6 buitenlandse werkkrachten aangetroffen die allemaal in het zwart werkten. Omdat de aannemer eerder al gelijkaardige inbreuken pleegde werd de werf in opdracht van de arbeidsauditeur verzegeld.

07/04/2022

Bestuurder met levenslang rijverbod twee keer betrapt op een week

Antwerpen | Vorig weekend merkte een patrouille van de mobiele eenheid dat door het rood reed en nadien probeerde te vluchten voor de politie. De bestuurder reed meteen de ondergrondse parkeergarage aan de Oudaan(!) in en zette het te voet op een lopen. Hij liet zijn BMW achter geparkeerd op twee parkeervakken. De auto was ook niet op slot, waardoor de politie zijn identiteit kon achterhalen aan de hand van de documenten in de wagen. Het bleek iemand die vorige zomer bleek veroordeeld tot een levenslang rijverbod maar nooit zijn rijbewijs had ingediend. Gezien de ernst van de overtreding werd het signalement van de wagen en de bestuurder verspreid onder de patrouilles. Op dinsdag kreeg een patrouille van de mobiele eenheid de wagen opnieuw in het vizier dankzij een slimme camera. Opnieuw reed de man bij het zien van de politie een parkeergarage in, onder een supermarkt. De wagen was opnieuw vluchtig geparkeerd. Deze keer kon de bestuurder echter niet tijdig wegvluchten. De man verklaarde eerst dat hij zijn rijbewijs niet op zak had, maar dat werd uiteindelijk toch aangetroffen en in beslag genomen. Gezien het hardleerse gedrag van de man werd ook de wagen in beslag genomen op bevel van de parketmagistraat.

06/04/2022

2 verdachten gevat na mislukte inbraakpoging in Zwijndrecht

Antwerpen | Op 29 maart verwittigde een bewoner van de Melselestraat in Zwijndrecht de politie toen er een inbraakalarm afging in de straat. Enkele personen maakten zich meteen uit de voeten en reden weg in een wagen. De politie van Zwijndrecht was snel ter plaatse en stelde vast dat het raam van het geviseerde pand geopend was. De lokale recherche van Politiezone Zwijndrecht kon na verder onderzoek het vermoedelijke vluchtvoertuig en enkele inzittenden in beeld brengen. De wagen werd geseind en enkele dagen later in Antwerpen onderschept door de mobiele eenheid van PZ Antwerpen. De twee inzittenden, (42 en 60 uit Roemenië) werden gearresteerd en de wagen werd in beslag genomen. De mannen werden na hun verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter en zijn aangehouden.

04/04/2022

Twee inbeslagnames in Ekeren

2180 Ekeren | Op zaterdag onderschepte het wijkteam van Ekeren een bestuurder die zwalpend door de Steenstraat reed. De man blies maar liefst 1,45 mg/l UAL en moest meteen zijn rijbewijs afgeven voor 15 dagen. De man bleek al meerdere keren betrapt op dronken rijden en had telkens al zijn rijbewijs moeten afgeven. Gezien de voorgeschiedenis van de 58-jarige man werd niet alleen zijn rijbewijs, maar ook zijn wagen in beslag genomen in afwachting van een vonnis van de politierechtbank.

Een andere patrouille van hetzelfde team merkte ter hoogte van Shcriek een voertuig op dat zwarte rook uitstootte tijdens het rijden. De keuring bleek al bijna twee jaar vervallen. Ook was het voertuig niet geldig verzekerd. Opnieuw werd beslist het voertuig te takelen, de 46-jarige bestuurder moest te voet verder.

 

Illegale taxi in beslag genomen

2000 Antwerpen | Anonieme motards van de verkeerspolitie onderschepten zondagavond een voertuig dat zonder enige vergunning of controle taxidiensten aanbood. De bestuurder was met 2 personen onderweg naar de luchthaven. Het voertuig werd in beslag genomen en de bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

 

Spoorlopers beboet

2660 Hoboken | Het wijkteam van Hoboken hield op zondag toezicht op allerhande vormen van overlast. In het Hollebeekpark werden twee minderjarigen gecontroleerd die drugs op zak hadden. Ze waren gekend bij het wijkteam voor eerdere feiten van drugshandel. Ze gedroegen zich weerspannig tijdens de controle. Een voorbijganger kwam zich ook mengen tijdens de controle en mag zich ook aan een boete verwachten. In het park lagen heel veel lege knijpzakjes die vaak gebruikt worden door drugsdealers. Er werden ook 5 mensen beboet die ter hoogte van Umicore op de sporen liepen, levensgevaarlijk natuurlijk. Een automobilist die een fietser inhaalde werd ook beboet.

 

Controleactie maaltijdbezorgers

2000 Antwerpen | Het wijkteam van de binnenstad en de mobiele eenheid controleerden zondag de vele koeriers die maaltijden bezorgen. De politie krijgt immers heel wat klachten over asociaal en gevaarlijk rijgedrag van deze beroepsgroep. In totaal werden 47 personen gecontroleerd. Er werden 41 inbreuken opgeschreven, waaronder het negeren van het rode licht, rondrijden met de gsm in de hand, tegen de richting rijden, rijden zonder helm, rijden over de stoep en ga zo maar door. Eén gecontroleerde koerier bleek illegaal in ons land. Twee bezorgers reden rond op onverzekerde bromfietsen, deze werden in beslag genomen. Een andere bleek geseind en werd verhoord. Tot slot werd in de marge van de actie een vrouw gecontroleerd. Zij had cocaïne op zak en twee messen. Dat werd allemaal in beslag genomen.

 

Vals geld en auto zonder toestemming

2100 Deurne | Het wijkteam van de Unolaan merkte op zaterdagavond een jongere op die ze kenden omdat hij vrij was onder voorwaarden. Hij werd even in observatie genomen. Toen hij werd opgepikt door een chique wagen met een wel erg jonge bestuurder die zich bovendien op het voetpad parkeerde, werden beide partijen gecontroleerd. De gekende minderjarige bleek in het bezit van een vals briefje van 50 euro. De bestuurder van de wagen (18) had enkel een voorlopig rijbewijs, dat hij ook niet bij zich had. Hij mocht dus niet in het weekend rijden en geen passagiers vervoeren. De wagen bleek toe te behoren aan zijn zus, hij had deze zonder haar medeweten of toestemming meegenomen. De eigenares mocht haar wagen en haar broer komen ophalen aan het politiekantoor.

 

Winkel gesloten die vervallen voedsel verkoopt

2600 Berchem | Het wijkteam van Berchem controleerde vrijdag samen met de douane enkele winkels in de Driekoningenstraat. Een zaak die al langer overlast veroorzaakt in de buurt werd gesloten. Een werkkracht bleek illegaal in ons land te verblijven en was in het zwart aan het werk. Er werden verschillende vervallen voedingswaren te koop aangeboden. Ook verkocht de winkel illegale sigaretten, zelfs per stuk. Tot slot blokkeerde de zaak ook een deel van het voetpad met hun dozen.

Ook in een tweede winkel bleek er vervallen koopwaar aanwezig. In twee andere winkels werden zaken in beslag genomen die het gebruik van drugs faciliteren. Een vijfde winkel werd aan een hercontrole onderworpen en had zich volledig in regel gesteld.

 

'Aangepaste' wagen getakeld

2600 Berchem | Het wijkteam van Berchem controleerde een voertuig op de Grotesteenweg. De carrosserie van de wagen sleepte tegen de banden. De eigenaar had zijn veringen doorgezaagd omdat hij dat mooier vond. Ook waren de banden te klein voor de velgen, wat zorgde voor een scherpe rand aan de velgen. Ook de airbag en de geluidshoorn bleken verwijderd. Het wijkteam besloot de wagen aan een keuring te onderwerpen, daar kreeg het het etiket 'verboden tot verkeer' opgeplakt. In totaal werden 19 inbreuken vastgesteld. Als kers op de taart bleek de 36-jarige bestuurder niet in het bezit van een correct rijbewijs. Genoeg reden om de wagen te laten takelen.

03/04/2022

Opnieuw spookrijders beboet in de Molenlei

Regio Noord | Net zoals de voorbije weekends trok het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord op pad om foutparkeerders in Merksem en Ekeren te beboeten. 101 personen die parkeerden op de stoep of op oversteekplaatsen krijgen een boete in de bus. In de Molenlei werden 5 personen beboet die tegen de richting reden.

30/03/2022

Door rood met niet gekeurd voertuig

Regio Noord | Op maandag en dinsdag heeft zijn door het wijkteam Ekeren 23 bestuurders betrapt op het gebruik van hun gsm tijdens het rijden. Het team beboette ook 11 personen omdat ze hun veiligheidsgordel niet hadden omgedaan. De politie liet ook een auto takelen omdat het voertuig niet verzekerd was. De ouders van een peuter mogen zich aan een boete verwachten omdat ze hun kindje op de schoot van de passagier hadden genomen en dus zonder veiligheidsgordel of andere veiligheidsmiddelen vervoerden. Een van de gecontroleerde auto's had een keuringsattest dat al een jaar verlopen was. De politie kwam er achter toen ze de bestuurder deden stoppen nadat hij het rode verkeerslicht had genegeerd. Ook in de omgeving van Berendrecht, Zandvliet en Lillo controleerde het plaatselijke wijkteam en het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Noord. Zij gingen onder meer met een anoniem voertuig op pad. Zij konden twee personen beboeten omdat ze hun veiligheidsgordel niet droegen en vier personen omdat ze aan het gsm'en waren achter het stuur. 

 

Rode keuringskaart

Regio Oost | Tijdens een korpsactie tegen diefstallen in woning, controleerde de politie dinsdag 70 voertuigen en 104 personen. Geen enkele controle wees in de richting van mogelijke inbrekers. Toch zijn acties als deze op andere vlakken zinvol. Zo zijn gisteren twee voertuigen getakeld die niet verzekerd waren. Er was ook een bestuurder die geïntoxiceerd achter het stuur was gekropen. De politie begeleidde ook een bestuurder naar de technische controle waar het de auto afgekeurd werd en dus een verbod kreeg om nog in het verkeer te komen. Verder zijn nog 34 processen-verbaal voor allerhande verkeersovertredingen opgesteld. De politie kon ook vier sluikstorters op heterdaad betrappen. De actie werd gehouden door de regiowerking Oost, de mobiele eenheid, het fietsteam Orida, het hondenteam en de lokale recherche eigendommen.

 

Jongeren verkopen namaakgoederen

2018 Antwerpen | Het wijkteam van het Centraal Station heeft gisteren opnieuw jongeren betrapt die namaakgoederen aan de man brachten. Zij waren aan het Koningin Astridplein airpods en parfum aan het verkopen. Bij controle bleken de producten namaak te zijn. De politie vond 23 doosjes nagemaakte draadloze oortjes van Apple en eentje van een onbekend merk. De politie nam ze samen met vijf flessen namaak parfum en wat gevonden geld in beslag. De vier meerderjarigen (19) en één minderjarige zijn meegenomen voor verhoor.  Eén verdachte verbleef illegaal in het land en is in opdracht van de Dienst Vreemdelingenzaken opgesloten in een gesloten instelling.

 

Jongeman zonder rijbewijs leent ongevraagd auto

Regio Zuid | Deze voormiddag heeft het verkeersondersteuningsteam (VOT) Zuid in de Portugesestraat een geparkeerde auto met een vals Nederlands kenteken ontdekt. Uit nazicht in de politiebestanden bleek de auto te zijn ingeschreven voor een Volkswagen, terwijl het aangetroffen voertuig een Skoda betrof. De auto is getakeld omwille van dat het niet ingeschreven stond, het niet bezitten van een geldig keuringsbewijs en het vermoeden dat de auto niet verzekerd was. Een ander team zette een bellende bestuurder aan de kant ter hoogte van de Boekstraat. De bestuurder had zijn identiteitskaart niet op zak. De bestuurder was een jongeman van 17 jaar zonder rijbewijs. De auto was van de oom van de jongen die de auto tijdens zijn vakantie had uitgeleend aan de vader van de jonge bestuurder. Maar die laatste had de auto meegenomen zonder medeweten van de vader. De auto is veilig aan de kant geparkeerd en de politie nam de sleutel mee naar het kantoor. Zo kon de politie vermijden dat de jongeman toch nog achter het stuur zou kruipen. De minderjarige krijgt een proces-verbaal en de ouders zijn door de politie in kennis gesteld van de feiten.

29/03/2022

119 flessen lachgas in bestelwagen

2660 Hoboken | Afgelopen zondag heeft het wijkteam van Hoboken aan de Krijgsbaan een bestelwagen aan de kant gezet waarin 119 flessen met lachgas zijn gevonden. De bestuurder van de bestelwagen baande zich gevaarlijk een weg door het verkeer. Hij voerde risicovolle manoeuvres uit en had bijna een aanrijding met een ander voertuig. De bestuurder gedroeg zich bij de controle heel zenuwachtig. Toen de politie de laadruimte opende, vonden de inspecteurs de flessen. Ze vonden ook 57 pakjes met telkens 10 ballonnen en meer dan 1 400 euro aan cash geld. Al het bezwaarlijk materiaal en dus ook de bestelwagen is in beslag genomen. De verdachte van 20 jaar is gearresteerd en overgebracht. Tijdens dezelfde actie zijn ook vier personen betrap die drugs op zak hadden. Iemand liet gebruikte frituurolie achter aan een glasbol. De sluikstortster (44) werd betrapt en kreeg een GAS-boete. Er zijn ook drie foutparkeerders, een bellende bestuurder en een beginnend bestuurder die in de verboden richting reed, beboet. 
 

 

Controle in fietsstraten

2060 Antwerpen | Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio City controleerde gisteren een aantal fietsstraten binnen de zone. 13 bestuurders zijn betrapt toen ze een fietser inhaalden. Dat is niet toegelaten in een fietsstraat. Verder is ook een gsm'ende bestuurder betrapt en zijn vier foutparkeerders beboet.

28/03/2022

Actie tegen overlast

Regio Noord | Zondag was er een actie tegen verschillende vormen van overlast in Merksem en Ekeren. De wijkwerking kreeg de steun van de recherche jongerencriminaliteit, het fietsteam Orida, het hondenteam en de mobiele eenheid. Het wijkondersteuningsteam (WOT) kon na een korte achtervolging een drugsdealer vatten op de grens met Schoten. Het verkeersondersteuningsteam (VOT) heeft vijf van de 18 gecontroleerde bromfietsen in beslag genomen. Drie omwille van opgevoerde snelheid en twee omdat ze niet verzekerd waren. Een van de in beslag genomen bromfietsen had een afstandsbediening waarmee gewisseld kon worden tussen een klasse A en een klasse B. Verder zijn er onder meer nog 68 verkeersovertredingen vastgesteld, vier sluikstorten waarbij twee personen geïdentificeerd werden en is een voertuig onderschept waarvan de keuring al meer dan een jaar verlopen was.

28/03/2022

Meer dan 600 gram speed in beslag genomen

Regio Oost | In een lopend drugsonderzoek heeft het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Oost op 26 maart een huiszoeking gedaan in woning aan de Roosenstraat. De politie vond er 628 gram speed. Naast de speed zijn ook enkele telefoons, een tablet en geld in beslag genomen. De verdachte van 51 jaar is aangetroffen, ter plaatse gearresteerd en kwam ondertussen voor de onderzoeksrechter. Eerder die dag kon het team ook al een bovendealer vatten. Bij hem thuis vond de politie 148 gram cannabis, een precisieweegschaal, twee mobiele telefoons en 1 000 euro cash geld. Ook deze verdachte (28) is voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

 

Drugsdealer gevat in café

Regio Zuid | Het wijkondersteuningsteam heeft dit weekend in de Abdijstraat en in de omgeving zes handelszaken gecontroleerd in samenwerking met de arbeidsinspectie. Bij de actie zijn tien personen aangetroffen die illegaal in het land verblijven. Twee zaken waren niet in orde met de aangifte van werknemers. De politie controleerde ook een aantal cafés. In één van die zaken vond de politie iemand met onder meer zes dosissen cocaïne, vijf dosissen hasjiesj en geld op zak. De vermoedelijke dealer van 33 jaar werd gearresteerd. Er was ook iemand die een boksbeugel bij had. 

 

Fietsende drugsdealer

2000 Antwerpen | Zaterdagavond was iemand nogal druk met de gsm bezig in de buurt van het Hopland. De man gedroeg zich ook nerveus. Het drugsondersteuningsteam (DOT) kreeg hem in de gaten en de inspecteurs besloten hem even in het oog te houden. Wat later kwam iemand op de fiets aangereden waarna iets uitgewisseld werd. Beiden werden aan een controle onderworpen. De fietser bleek cocaïne verkocht te hebben. Hij had nog 27 andere dosissen cocaïne op zak. De verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

 

WOT kent z'n pappenheimers

Regio West | Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio West zag zondag aan de Schippersstraat iemand op de fiets die ze herkenden van eerdere drugsfeiten. Ze bleven de man van 31 jaar in de gaten houden en al snel sprak iemand de verdachte aan. Wat later wisselden de twee iets uit. Gezien het vermoeden van een drugsdeal, besloot het WOT om de twee te controleren. Hun vermoeden bleek te kloppen en bij de dealer thuis volgde een huiszoeking. De politie vond er onder meer een grote hoeveelheid geld, een precisieweegschaal en ook een beperkte hoeveel cocaïne, die de koper had aangekocht, is in beslag genomen. De verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

 

Twee keer prijs

Regio Noord | Vrijdag kon het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Noord een dealer arresteren die een dag later voorgeleid werd bij de onderzoeksrechter. Die liet hem beschikken. Het WOT beschikte niet over de verblijfsgegevens van de man omdat hij illegaal in het land verbleef. Het team besloot om hem te volgen na zijn vrijlating en kon zo het adres van verblijf achterhalen. De politie deed een huiszoeking. Door het uitlezen van zijn mobiele telefoon kon aangetoond worden dat de man zich wel degelijk inliet met de handel in verdovende middelen. Op basis van de nieuwe informatie is de verdachte (20) later wel aangehouden. Tijdens het toezicht op het adres sprak iemand een van de ploegen in burger aan. Hij wilde hen cocaïne verkopen. Het team maakte zich kenbaar als politie waarop de dealer zich uit de voeten maakte. Na een korte achtervolging is ook hij gearresteerd. De jongeman van 17 jaar had 8 dosissen cocaïne op zak en geld. Bij een huiszoeking is nog meer geld aangetroffen. De jonge verdachte komt bij de jeugdrechter.

 

Ontruiming na gaslek

2140 Borgerhout | Rond 23.30 uur vannacht zijn de hulpdiensten naar de Valkenputstraat gestuurd voor een gaslek. De bewoners van de tweede verdieping hadden een sterke geur waargenomen en alarm geslagen. De brandweer kon hoge waarden meten. Meteen zijn het volledige gebouw en de naastliggende woningen ontruimd. De gastoevoer kon snel afgesloten worden. Na verluchting en tussenkomst van Eandis kon wie geëvacueerd werd opnieuw naar huis. Niemand raakte bij het incident gewond. 
 

 

Onaangepast rijgedrag: rijbewijs ingetrokken

2610 Wilrijk | In de nacht van zaterdag op zondag reed het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Zuid een voertuig achterna. De wagen zwalpte met hoge snelheid over de weg. De bestuurder reed kruispunten op zonder de nodige voorzichtigheid in acht te nemen en de snelheid bleef de hoogte in gaan. Op de Beukenlaan haalde de auto een snelheid van 110 km/u waar 50 de maximum toegelaten snelheid is. De politie probeerde de auto te doen stoppen, maar de bestuurder gaf er niet meteen gevolg aan. Tot ze met het politievoertuig naast de snelle auto gingen rijden. Meteen werd een en ander duidelijk. Tijdens het rijden was de bestuurder gewisseld van plaats met zijn passagier. De initiële bestuurder (18) beschikte namelijk enkel over een voorlopig rijbewijs van het type 36 maanden. Hij voldeed dus niet aan de voorwaarden om achter het stuur te mogen kruipen. Omdat de twee nog volop aan het wisselen waren, was de bestuurder nog niet in staat om de veiligheidsgordel om te doen voor de interceptie. De jongeman van 20 die uiteindelijk achter het stuur belandde, viel nog onder de noemer van beginnend bestuurder. Het rijbewijs van beide bestuurders is onmiddellijk ingetrokken. Later bleek dat de twee de auto van thuis hadden meegenomen zonder dat de ouders er weet van hadden.

 

Gestolen bromfiets gekocht

Regio City | Afgelopen vrijdag en zaterdag heeft het wijkteam van Stuivenberg anoniem toezicht gehouden in de omgeving. Al meteen bij aanvang van hun patrouille werd een van de teams in de Lange Beeldekensstraat aan hoge snelheid ingehaald door een bromfiets. De 17-jarige bestuurder gaf bij controle toe dat de bromfiets waarmee hij reed eerder gestolen werd en dat hij deze voor 100 euro had gekocht. De politie nam de bromfiets in beslag. De jongeman wordt verdacht van heling. Hij krijgt er ook nog een proces-verbaal voor rijden zonder verzekering en rijbewijs bovenop. 

27/03/2022

Controle op Linkeroever, in de binnenstad en Merksem

Antwerpen | Vrijdagavond hebben het wijkteam Linkeroever, de mobiele eenheid en de recherche jongerencriminaliteit een actie opgezet in en rond het metrostation Frederik Van Eeden. Ook De Lijn nam deel en controleerde de vervoersbewijzen. 177 reizigers zijn in anderhalf uur tijd betrapt op zwartrijden of op het niet dragen van het verplichte mondmasker. Tijdens de actie was er ook aandacht voor het natuurgebied ROT waar onder meer ook het prostitutieteam en het fietsteam Orida de actie versterkten. Later op de avond werd de focus verlegd naar de binnenstad. Bij vier personen had de politie die avond drugs gevonden. Ze kregen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld. Een van hen had ook een verboden wapen op zak waarvoor een apart proces-verbaal is opgesteld. Een iemand had verschillende dosissen drugs op zak, wellicht bedoeld voor verkoop. De politie zette ook een roekeloze bestuurder aan de kant. De man legde een positieve ademtest af en zag zijn rijbewijs voor 6 uur ingetrokken worden. Ook twee andere bestuurders legden een positieve ademtest af. De politie vond ook nog iemand die illegaal in het land verbleef. Alles samen zijn 17 GAS-overtredingen opgesteld, 13 processen-verbaal voor verkeersovertredingen en 22 onmiddellijke inningen. Eerder op de dag was er in Merksem ook een actie. Daar sloegen het wijkteam van Merksem, het wijkondersteuningsteam (WOT) van Noord, de mobiele eenheid en De Lijn de handen in mekaar voor een controles in de buurt van halte Burgemeester Jozef Nolfplein. Van de 1 285 gecontroleerde reizigers hadden 332 geen vervoersbewijs en droegen er 30 reizigers hun mondmasker niet. De drugshonden vonden bij drie personen gebruikershoeveelheden drugs. De drugs zijn in beslag genomen en de bezitters ervan kregen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld. Tijdens de controle reed er een bellende bestuurder voorbij. Hij mag zich aan een boete verwachten, net zoals een bestuurder die voor de ogen van de politie een sigarettenpeuk uit het raam gooide. Een motorrijder gebruikte het fietspad als rijbaan. 
 

 

Namaakgoederen in beslag genomen

2018 Antwerpen | Het wijkteam dat in de buurt van het centraal station actief is, werd ingeschakeld door hun collega's van de recherche gauwdiefstallen om in te grijpen bij een vermoedelijk illegale verkoop van spullen. De speurders hadden twee mannen in de gaten gekregen die airpods aan het verkopen waren op de De Keyzerlei. Op aangeven van hun collega's konden de verdachten gecontroleerd worden. De politie vond zeven draadloze oortjes en drie flessen parfum, allemaal namaak van bekende merken. Het duo had ook 170 euro op zak. De twee van 42 jaar zijn gearresteerd en overgebracht voor verhoor. Hun koopwaar en het geld zijn in beslag genomen. Eén van de verkopers verblijft illegaal in ons land.

 

Voertuigen in beslag genomen

Regio Zuid | Afgelopen donderdag kreeg het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Zuid ondersteuning van twee aspirant-agenten bij een actie tegen verkeersoverlast. Tijdens de actie zijn 2 auto's en een trekker in beslag genomen omdat ze niet verzekerd en ingeschreven waren. Het team heeft ook vier gsm'ende bestuurders beboet omdat ze hun smartphone gebruikten tijdens het rijden. De politie kon ook een voertuig aan de kant zetten dat al meer dan een jaar niet meer gekeurd was.

 

Foutparkeerders beboet

Regio Noord | Gisteren controleerde het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Noord onder meer op hinderlijk parkeergedrag in de regio Ekeren en Merksem. 117 bestuurders zullen een boete in brievenbus vinden omdat ze bijvoorbeeld op de stoep geparkeerd stonden of te kort bij een oversteekplaats, in een woonerf buiten de voorziene vakken ... In de Molenstraat zijn zes bestuurders geverbaliseerd omdat ze in de tegengestelde richting reden. Verder was er ook nog een chauffeur die de veiligheidsgordel niet droeg. Een bestuurder is betrapt op het gsm'en tijdens het rijden. De politie reed ook langs 97 parkeerplaatsen die voorbehouden zijn voor personen met een handicap. Er is één inbreuk vastgesteld. Tot slot werd een bestuurder gewaarschuwd omdat hij reed met een defect achterlicht.

Verdachte voor brandstichtingen Hoboken gevat 

In de afgelopen nacht heeft de politie een vrouw gearresteerd die in aanmerking komt voor een reeks brandstichtingen in Hoboken. Ze is op heterdaad betrapt toen ze een bestelwagen in brand had gestoken. 

 Sinds eind januari zijn in de omgeving van de Weerstandlaan, Waaslandstraat en de Frieslandstraat een tiental voertuigen in brand gestoken of geprobeerd om ze in brand te steken. De meeste feiten vonden plaats in de avond of de nacht. En bij een opvallend aantal van de feiten is de brand op een gelijkaardige manier gesticht.

Gecoördineerde actie

Op advies van de misdaadanalisten, de wijkpolitie en de recherche startte de politie met een gecoördineerde actie om de verdachte te vatten. Zo was de politie zichtbaar aanwezig maar is ook minder zichtbaar het toezicht opgevoerd door onder meer de mobiele eenheid, verschillende onderzoekers en het realtime intelligence center. 

Bestelwagen in brand

Rond 3.30 uur vannacht kon de politie de verdachte op heterdaad betrappen toen ze een bestelwagen in brand stak in de Kempenlandstraat. Enkele minuten later kon een interventieteam van noodhulp de vrouw arresteren. Ze was in het bezit van brandversnellers. Ook bij haar thuis heeft de politie brandversnellers en aanmaakproducten aangetroffen.

Verder onderzoek nodig

De verdachte is een vrouw van 38 jaar. Ze is overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan waar ze verhoord wordt aangaande de feiten van afgelopen nacht. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of de dame ook verantwoordelijk is voor andere brandstichtingen die de buurt de afgelopen weken hebben verontrust.

 

25/03/2022

11 sluikstorters krijgen rekening gepresenteerd

2170 Merksem | Het wijkteam van Merksem trok woensdag samen met de stedelijke diensten op pad in de omgeving van de Bredabaan in de niet-aflatende strijd tegen sluikstort. In totaal werden 43 sluikstorten, gaande van vuilniszakken tot tv-toestellen, opgeruimd. 11 sluikstorters konden geïdentificeerd worden en zullen een GAS-boete ontvangen.

 

 

Controles dag- en nachtwinkels

Regio Oost | Het wijkteam van Deurne controleerde woensdag verschillende dag- en nachtwinkels in hun werkgebied. Op de Lakborslei werden illegale erectiestimulerende middelen aangetroffen. Er werd ook 7,4 kilogram waterpijptabak in beslag genomen door de douane omdat ze niet werd aangegeven. In andere zaken bleken vooral problemen met de verplichte inkijk, de camerawetgeving en het UBO-register. Voor deze zaken is een hercontrole gepland.

 

 

Woensdag 23 maart nam de verkeerspolitie deel aan de nationale flitsmarathon. Op 11 locaties werden 6 182 voertuigen gecontroleerd. 448 (ongeveer 7 %) reed te snel. 3 bestuurders maakten het zo bont dat hun rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken.

De verkeerspolitie controleerde overal op het grondgebied van PZ Antwerpen. De zwaartste overtreding werd vastgesteld op de Beatrijslaan, waar er 50 mocht, reed iemand 101 kilometer per uur. Op de Vaartkaai werd een bestuurder onderschept die 89 reed en op de Posthofbrug iemand die 87 reed, op beide plaatsen is de maximumsnelheid 50 kilometer per uur. Sowieso was de Beatrijslaan de slechtste leerling van de klas. Van 380 bestuurders reden er 69 (18 %) te snel. 

Op de Noordersingel waren er minder overtreders. Slechts 11 van de 442 (2,5 %) controles draaide uit op een boete. Op een aantal locaties werd bijstand verleend door de motards. Zij onderschepten de bestuurders met de zwaarste voeten om hun te confronteren met hun rijgedrag en hen meteen de rekening te presenteren. In totaal werden 15 bestuurders onderschept. 1 persoon legde ook een positieve ademtest af.

Er werd gecontroleerd op volgende locaties:

 • Leugenberg
 • Vaatkaai
 • Bisschoppenhoflaan
 • Plantin en Moretuslei
 • Emiel Vloorsstraat
 • Beatrijslaan
 • Noordersingel
 • Terbekehofdreef
 • Atomiumlaan
 • Kernernegiestraat
 • Posthofbrug

Minderjarige verhoord na belaging en discriminatie op sociale media 

Politiezone Antwerpen verhoorde deze week een verdachte na feiten van belaging en discriminatie van onder meer een transpersoon en een non-binaire minderjarige. Telkens werden de beelden op sociaal mediaplatform Tiktok verspreid. De minderjarige verdachte werd na verhoor voorgeleid bij de jeugdrechter.

Eind oktober vorig jaar werd de politie gewezen op een filmpje op sociaal mediaplatform Tiktok waarin te zien was hoe een transpersoon belaagd, uitgescholden en bespuwd werd door verschillende personen. Hoewel het filmpje snel weer verwijderd werd, kwam het profiel kort nadien opnieuw in beeld bij de politie. Er was te zien hoe 2 jonge vrouwen lastig gevallen en gefilmd werden omwille van hun voorkomen. De beelden werden opnieuw verspreid via sociale media, waarop de 2 dames een klacht indienden bij de politie. Een derde feit werd begin dit jaar vastgesteld, toen er beelden werden geplaatst van de belaging en de discriminatie van een minderjarig non-binair persoon door de beheerder van hetzelfde account. De politie maakte een pv op en de cel diversiteit nam contact op met het jonge slachtoffer dat een verklaring aflegde.

Identificatie verdachte

Politiezone Antwerpen kon uiteindelijk met toestemming van het openbaar ministerie de identiteit van de accountbeheerder achterhalen. Het account sprong nog een laatste keer in het oog toen beelden geplaatst werden van een politieachtervolging, genomen vanuit het vluchtende voertuig. Hoewel ook deze beelden snel verwijderd werden, werden ze gedeeld via sociale en reguliere media.

De verdachte, een man van 16 uit het Antwerpse, werd begin deze week verhoord door de politie. Na het verhoor besliste het openbaar ministerie de verdachte voor te leiden voor aanzetten tot haat en belaging. De jeugdrechter nam de gepaste jeugdbeschermingsmaatregelen.

23/03/2022

Geseinde man naar de gevangenis met gepeperde rekening

2100 Deurne | Het wijkteam van de Unolaan hield toezicht op verschillende vormen van overlast in Deurne. Het wijkteam beboette 4 jongeren die tijdens de middagpauze van de school de verpakkingen van hun lunch zonder verpinken op de grond gooiden. Zelfs de vuilnisbakken die binnen handbereik stonden konden hen niet op andere gedachten brengen. Ze mochten van de politie hun afval opruimen en krijgen een boete in de bus. Het team betrapte ook een wildplasser. Die verschoot toen hij door de politie werd aangesproken en zal mogelijks ook verschieten als hij zijn boete in de bus krijgt. Er werden ook 34 verkeersovertredingen beboet, vooral bij bestuurders die rondreden met de gsm in de hand.

Tot slot werd ook een persoon gecontroleerd die nog geseind stond. Hij moest nog 40 maanden gevangenisstraf uitzitten en had nog een boete van meer dan 12 500 euro openstaan. De 250 euro cash die hij op zak had werden meteen in beslag genomen en hij kreeg een lift naar de Begijnenstraat.

 

Winkeldief ontsnapt niet aan de politie

2000 Antwerpen | Het team winkeldiefstallen kon dinsdag opnieuw een dief op heterdaad betrappen in een kledingzaak op de Meir. De man viel op toen hij een groot aantal kledingstukken in het pashokje meenam, maar bij het buitenkomen slechts 1 jas teruglegde. De man rekende niets af aan de kassa en werd daarom gecontroleerd door de politie. In zijn draagtas werd voor 640 euro aan gestolen kledij aangetroffen. De labels en de alarmsystemen had hij in het pashokje verwijderd. Alle kledingstukken werden aan de winkel terugbezorgd, de man zelf werd verhoord op de Oudaan.

 

Drugsdealer opnieuw naar de gevangenis

Regio City | Op zondag stelde het WOT Oost een deal vast op het De Coninckplein. De 2 vermoedelijke verkopers stapten na de transactie samen op een elektrische step en reden weg. De verkoper erkende aan de politie dat hij net drugs had aangekocht. De mannen (20 en 26) werden gevolgd tot in de Provinciestraat, waar één van de twee een pand binnenging. Ondertussen werd zijn wachtende kompaan gecontroleerd. Hij had cocaïne op zak. De tweede man werd bij het buitenkomen ook gearresteerd. Hij had cannabis op zak. Genoeg voor het team om over te gaan tot een huiszoeking in het pand, er werd cannabis aangetroffen en een weegschaal. De politie kon nog een tweede adres achterhalen en voerde daar ook een huiszoeking uit. Ook daar werd cannabis, een verboden wapen en een aanzienlijke hoeveelheid geld (1 300 euro) aangetroffen. Er werd ook nog een derde verdachte (18) gearresteerd omdat de drugs en het geld in diens kamer werden aangetroffen. 1 van de drie mannen (26) bleek geseind als ontvluchte gevangene.

De lokale recherche van Politiezone Antwerpen kon de voorbije week 6 minderjarige verdachten arresteren die verdacht worden van het plegen van 2 gewapende overvallen op nachtwinkels in Borgerhout en Merksem. In beide gevallen werd de aanwezige medewerker verwond met een machete.

 
Op woensdag 16 maart werd een nachtwinkel op de Gitschotellei overvallen door 4 gemaskerde jongeren. Eén van hen was gewapend met een machete, daarmee sloeg hij de winkeluitbater (met de botte kant). Deze liep hierbij lichte verwondingen op. De kassa werd geopend en er werd een beperkte hoeveelheid cash geld, snoep en drinken uit de winkel buitgemaakt.

Een dag later werd een nachtwinkel slachtoffer van een overval door 5 gemaskerde jongeren. Op de Bredabaan droegen twee personen een mes. De overvallers konden geen buit maken, maar bedreigden de aanwezige medewerker en sneden haar in de hand.

Overval verijdeld

Nog een dag later konden interventiepatrouilles 3 verdachte personen controleren in de omgeving van de Bredabaan na een melding van een bezorgde burger over een gemaskerde groep jongens. Bij aankomst van de politie zetten de jongens het meteen op een lopen. 3 van hen konden uiteindelijk gevat worden door de interventiepatrouilles. Langs de vluchtroute werd ook een machete gevonden die door een van de jongens was weggegooid. De 3 minderjarigen werden gearresteerd. 

Verder onderzoek

Verder onderzoek door de lokale recherche kon de 3 mannen linken aan de twee gewapende overvallen. Nog 3 andere verdachten konden door de recherche geïdentificeerd worden. Ze werden in de dagen nadien aangetroffen en gearresteerd. Het zestal werd voorgeleid en de jeugdrechter legde gepaste jeugdbeschermingsmaatregelen op. Drie van de verdachten bleken 15 jaar oud, twee anderen zelfs maar 14. De zesde verdachte was 16 jaar oud. Uit hun verklaringen werd duidelijk dat ze op het moment van de controle plannen hadden om een nieuwe overval te plegen.

21/03/2022

Drugsdealers gevat

Antwerpen | Het wijkondersteuningsteam van de regio Oost merkte op zaterdag een verdacht persoon op aan de Bremweide. Toen de man in een Nederlands voertuig stapte werd hij samen met de 2 andere inzittenden gecontroleerd. De 2 dames in het gezelschap hadden respectievelijk 54 gram cocaïne en 680 euro in hun bh verstopt. Verder werden nog 5 tabletten xtc, 5 gram hasj en 3 gram cannabis aangetroffen en in beslag genomen. De 3 Nederlanders van 21 werden voorgeleid. Ook hun voertuig en in totaal 5 gsm-toestellen werden door de politie meegenomen.

Ook op donderdag had het WOT Oost prijs. Een bromfietser op de Bisschoppenhoflaan sprong in het oog en werd gevolgd tot in Schoten. Toen hij kort een appartement bezocht werd hij gecontroleerd. Hij had net cannabis gekocht. In het appartement werd 650 gram cannabis, 1 570 euro, een weegschaal en verpakkingsmateriaal aangetroffen. De vermoedelijke verkoper en zijn vriendin (26 en 29) werden beide gearresteerd en voorgeleid.

Het WOT Zuid onderschepte op vrijdagavond een voertuig op waarvan de eigenaar gekend was voor drugsverkoop. De bestuurder probeerde zich ook duidelijk uit het zicht van het politievoertuig te bewegen. Een andere anonieme patrouille volgde de wagen tot in Temse en ging over tot een controle. De bestuurder was net drugs gaan leveren in Antwerpen en bleken te verkopen in de Antwerpse rand. Er werd 4 gram cocaïne in beslag genomen, samen met de wagen waarin hij reed. Ook de rol van de passagier wordt verder onderzocht.

Het WOT West sloeg ook toe op vrijdagavond. In de Nationalestraat werd een jongeman die zich op een elektrische step zeer vlot door het verkeer verplaatste. Hij werd in observatie genomen en leek in de Steenhouwersvest duidelijk op iets of iemand te wachten. Op een bepaald moment ging hij een pand binnen waarvan de deur op een kier stond. Bij het buitenkomen enkele ogenblikken later werd hij na een korte achtervolging gecontroleerd. De 18-jarige had thuis meer dan 5 200 euro cash en 3 gsm-toestellen liggen. Hij werd gearresteerd wegens vermoedelijke handel in verdovende middelen en voorgeleid.

Vorige week voerde het WOT Centrum samen met het WOT Zuid 4 huiszoekingen uit in een lopend onderzoek. Er werden 3 personen (18, 18 en 19) gearresteerd. Er werd 9 120 euro cash, verpakkingsmateriaal, een precisieweegschaal en restanten van cocaïne en marihuana aangetroffen.

 

2 wagens zonder mindervalidenkaart getakeld

Regio City | Het wijkondersteuningsteam van de regio City controleerde zondag parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap. Twee voertuigen die in overtreding stonden werden getakeld. Van een ander voertuig bleek de kaart niet (meer) geldig. Tijdens de controleactie werden nog 76 andere verkeersinbreuken geverbaliseerd, waaronder een wagen die onderschept werd nadat hij door het rood had gereden.

 

Overlastcontroles in 2060

2060 Antwerpen | Het wijkteam van de Stuivenbergwijk hield op zaterdag en zondag toezicht in hun wijk in de strijd tegen verschillende vormen van overlast. Op zaterdag kregen ze bijstand van de mobiele eenheid en het Orida-fietsteam. Er werd ook gebruik gemaakt van de veiligheidscamera's.

Op zaterdag werden 50 verkeersboetes uitgeschreven. Daarvan was er 1 bestuurder onder invloed van drugs, 1 onder invloed van alcohol en een beginnend bestuurder die reed met de gsm in de hand. Er werden ook een sluikstorter en een wildplasser betrapt. Een 15-jarige die werd gecontroleerd bleek illegaal in ons land te verblijven en werd verdacht van drugshandel. Een andere minderjarige bleek geseind omdat hij was weggelopen uit een instelling. Tot slot werd ook een bestuurder gecontroleerd die eerder al betrapt was op dronken voeren. Hij was opnieuw onder invloed van alcohol en hij kreeg opnieuw een rijverbod opgelegd.

Op zondag werden in de Korte Zavelstraat een brok hasj van 46 gram en een mes aangetroffen in een fietstas. Een gecontroleerde persoon had een verboden wapen op zak. Tot slot werden ook wildplassers en sluikstorters beboet.

 

142 fuifgangers betrapt met drugs op zak

2100 Deurne | Tijdens een tweedaags evenement in het Sportpaleis hielden het wijkteam regio Oost en het drugsondersteuningsteam toezicht op het bezit en de verkoop van drugs. Ze werde ondersteund door drugshonden van de federale politie en de douane. In de loop van het weekend werden maar liefst 142 bezoekers betrapt op het bezit van drugs. 5 personen werden door het DOT betrapt op het verkopen van drugs. 4 van hen werden voorgeleid, hun klanten kregen telkens een boete. In totaal werden 227 xtc-tabletten, 26 gram ketamine, 30 gram cocaïne, 23 gram amfetamines, 200 gram marihuana en 77 joints in beslag genomen bij bezoekers. Het DOT nam 765 euro cash, 7 gsm-toestellen, 146 xtc-pillen, 6 gram hasj, 13 gram ketamine, een flesje GHB, 2 gram MDMA en 6,5 gram cocaïne in beslag.

 

Verhuiswagen in beslag genomen

2060 Antwerpen | De verkeerspolitie controleerde zondag een verhuiswagen die zich op een bushalte had geparkeerd. De vrachtwagen bleek gehuurd maar nooit aan de eigenaar terugbezorgd. Ook de nummerplaten stonden geseind. De wagen werd getakeld.

 

180 in zone 70

2060 Antwerpen | Zondagochtend passeerde een wagen een anonieme flitscamera van Politiezone Antwerpen. Op de Slachthuislaan (richting Noord) werd 180 kilometer per uur gemeten. De toegelaten snelheid bedraagt daar 70 kilometer per uur. De motards van de verkeerspolitie werden verwittigd en konden het voertuig snel in de omgeving onderscheppen. Het betrof een Duitse huurwagen, een gifgroene Mercedes AMG GT. De bestuurder mocht meteen zijn rijbewijs voor 15 dagen afgeven. Hij zal ook voor de politierechter moeten verschijnen. Het huurvoertuig werd getakeld.

20/03/2022

Minderjarige bestuurder veroorzaken ongevallen

Antwerpen | In de Antwerpsesteenweg in Hoboken zijn zaterdagnamiddag de bestuurder en de passagier van een bromfiets gewond geraakt bij een ongeval. Ze reden op het fietspad richting Hoboken toen ze plots tussen de geparkeerde voertuigen de straat overstaken om te keren richting VII-de Olympiadelaan. Een personenwagen die op de baan reed in dezelfde richting kon een aanrijding niet meer vermijden. De bestuurder en de passagier van de bromfiets bleken beide 15 jaar en dus niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ze liepen allebei lichte verwondingen op en werden overgebracht naar het ziekenhuis. 

 

In Deurne kreeg de politie een melding van een autoverhuurbedrijf dat één van hun voertuigen geactiveerd was met een gehackt account. Een interventiepatrouille merkte het voertuig op in de Albert Bevernagelei. Bij het zien van de politie startte een korte achtervolging. Aanvankelijk leek het voertuig te kunnen ontsnappen, maar kort nadien zag de patrouille de wagen stilstaan in de Van Cortbeemdelei. Een man die aan de passagierszijde stond, werd onderschept na een korte achtervolging te voet. Ondertussen bleek het lege voertuig niet in parkeerstand te staan, het bolde verder en eindigde tegen een geparkeerde wagen. De man die was odnerschept gaf aan de passagier te zijn. Tijdens zijn arrestatie kwam een tweede persoon zich melden, hij erkende de bestuurder te zijn. De jongen bleek 17 jaar en niet in het bezit van een rijbewijs. Ook zijn 18-jarige passagier had geen rijbewijs. De meerderjarige werd verhoord, de minderjarige zal op een later tijdstip verhoord worden. De twee wagens liepen lichte beschadigingen op.

 

Bestuurder onder invloed negeert rijverbod (opnieuw)

Regio City | Het patrouille van het Orida fietsteam merkte twee weken geleden (7 maart) een voertuig op dat in de Van Arteveldestraat de verplichte rijrichting negeerde. In de Gemeentestraat willen ze het voertuig staande houden, maar de bestuurder reed aan hoge snelheid weg richting de Turnhoutsebaan. Een tweede patrouille van het fietsteam kon het voertuig alsnog tegen houden aan het Moorkensplein in Borgerhout. De bestuurder (42) bleek onder invloed van alcohol, cocaïne en MDMA. Hij was ook eerder al veroordeeld tot een rijverbod. 

Zaterdag 19 maart werd het voertuig met dezelfde bestuurder opnieuw opgemerkt in de Onderwijsstraat. Het fietsteam ging samen met de motards over tot een controle. De verdachte vluchtte weg voor de politie. Daarbij reed hij aan de Schijnpoort via het fietspad om de voertuigen voor hem in te halen en nadien ook door het rood. Wanneer de bestuurder de Ring oprijdt wordt de achtervolging gestaakt. Kort nadien wordt het voertuig opgemerkt door een ANPR-camera. Het voertuig werd uiteindelijk geparkeerd aangetroffen op de Noordersingel en meteen in beslag genomen. 

De bestuurder, die duidelijk werd herkend en dus zijn (nieuw) rijverbod negeerde en opnieuw een heleboel inbreuken pleegde tijdens zijn vlucht, werd geseind voor arrestatie

 

Twee winkeldieven geklist

2000 Antwerpen | Het team winkeldiefstallen merkte tijdens hun patrouille op de Meir twee mannen op die zich verdacht gedroegen. Ze hadden meer aandacht voor het winkelpersoneel dan voor de waren in de etalages. Uiteindelijk gingen ze een kledingzaak binnen met een grote lege winkeltas. In de winkel kon de politie zien hoe de mannen enkele jeansbroeken in hun tas staken en kort nadien de winkel verlieten zonder langs de kassa te passeren. Ze werden kort nadien staande gehouden en gecontroleerd. Ze hadden in hun winkeltassen al een buit ter waarden van 370 euro verzameld uit twee verschillende winkels. Het duo (20 en 21) werd gearresteerd.

 

Opnieuw 7 spookrijders in de Molenlei

Regio Noord | Het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord trok opnieuw op pad om hinderlijk rij- en parkeergedrag te beboeten. 7 spookrijders in de Molenlei werden beboet. 104 foutparkeerders kregen ook een boete. Op 42 parkeerplaatsen voor mindervaliden werd geen enkele overtreding vastgesteld.

Opmerkingen

19.07.2021 12:08

Eduard Paenhuysen

De blauwe lijn bij nacht, wakker blijven a ub ,de politie is TOP!😊😉